Produsele chimice utilizate pentru aromatizarea tutunului pot deteriora vasele de sânge

Produsele chimice utilizate în aromele populare precum cuișorul, menta și vanilia, care sunt adăugate la țigări, lichide electronice și alte produse din tutun pot dăuna celulelor vaselor de sânge care ajută la menținerea sănătății inimii, arată un nou studiu.

Sunt necesare mai multe studii privind aceste produse pentru a demonstra dacaă vor crește riscul de boli cardiovasculare la cei care le utilizează, dar aceste ultime descoperiri, au spus cercetătorii, sprijină eforturile în curs de reglementare sau interzicere a aromelor din tutun și nicotină, notează Hearth.

„Cred că una dintre cele mai mari întrebări care rămâne este cât de mulți dintre aditivii aromatizanți ajung în circulația sângelui după ce îi inhalezi", a spus Jessica L. Fetterman, biolog vascular la Boston University School of Medicine. Fetterman este autorul principal al studiului, care a fost publicat joi în jurnalul Arterioscleroză, Tromboză și Vascular Biology și finanțat în parte de Asociația Americană a Inimii.

Pentru studiu, Fetterman și colegii ei au privit celule din aorta și venele fumătorilor și nefumătorilor. Aceste celule ajută la reglarea fluxului de sânge și inflamația vaselor de sânge - un semn distinctiv al bolilor de inimă. În laborator, au adăugat nouă substanțe chimice utilizate pentru a aromatiza tutunul celulelor pentru a vedea cum au reacționat celulele. Ei au observat reacții care sugerează că ingerarea substanțelor chimice afectează celulele în moduri care pot crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Descoperirile indică faptul că substanțele chimice cauzează vătămare separat de daunele cunoscute cauzate de tutun.

Rezultatele arată, de exemplu, că substanțele chimice utilizate în aromele de vanilie și cuișoare au provocat tipul de leziuni celulare observate în diabet și hipertensiunea arterială, doi factori de risc conducători ai bolilor cardiovasculare. De asemenea, studiul a descoperit că, și la concentrații scăzute, substanțele chimice au provocat inflamația vaselor de sânge.

Cercetătorul și medicul Dr. Neal L. Benowitz, care nu a fost implicat în studiu, a declarat că noile descoperiri sunt o contribuție importantă la cercetările existente, dar nu sunt „cu adevărat pregătiți pentru traducere la practica clinică sau la standardele de reglementare".

Benowitz, profesor la Centrul de control al tutunului, cercetare și educație de la Universitatea din California, San Francisco, a declarat că, deoarece studiul a fost făcut pe celulele dintr-un laborator, nu evaluează cu exactitate efectul acestor substanțe asupra celulelor și organelor funcția în corp.

Chiar și așa, el a spus: „Cred că din [aceste constatări] regulatorii de alertă trebuie să fie luate în considerare aromele în evaluarea sănătății cardiovasculare [impactul] e-țigărilor, precum și aromele utilizate în țigările de tutun și trabucuri."

Statisticile recente din Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor arată că consumul de tutun a scăzut în rândul tinerilor. Acest lucru se crede că se datorează succesului eforturilor anti-fumat pe termen lung. Dar utilizarea e-țigărilor și a produselor numai cu nicotină, este în creștere.

Un raport CDC publicat mai devreme în iunie a arătat că 3,3% dintre elevii de gimnaziu și 11,7% dintre elevii de liceu au spus că au folosit o țigară electronică. Un studiu din 2015 a descoperit că mulți studenți spun că au încercat parțial e-țigările din cauza aromelor din lichide.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel