Proprietarii de câini, mai longevivi și mai sănătoși?

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Cainii ajută la menținerea unei stări de sănătate mai bune
Cainii ajută la menținerea unei stări de sănătate mai bune

Proprietarii de câini par să fie mai sănătoși și să trăiască mai mult. Asta arată cel mai amplu studiu în domeniu, făcut pe milioane de oameni.

Câinele, ca animal de companie, asigură proprietarului dragoste necondiționată și, totodată, încurajare pentru mai multă mișcare fizică.

Dar aceste beneficii pot fi explicația faptului că proprietarii de câini sunt mai puțin predispuși să moară din cauza bolilor cardiace? Posibil, răspund autorii celui mai amplu studiu din domeniul sănătății, realizat pe proprietarii de câini.

Rezultatele au fost publicate în revista Scientific Reports.

Studiul, care a durat 12 ani, a fost făcut pe 3,4 milioane de suedezi, adulți, cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani.

Folosind date de la surse naționale din domeniul sănătății și de la registrele deținătorilor de câini, cercetarea a relevat faptul că deținătorii de câini prezintă un risc mai mic de deces în urma bolilor cardiace.

Risc mai mic de a face atac de cord

Aceste beneficii sunt în special evidente la persoanele care trăiesc singure. Deținătorii de câini care trăiesc singuri au un risc de a face atac de cord cu 11% mai mic și au prezentat cu 33% un risc mai mic de a muri în timpul studiului, în comparație cu celelalte persoane.

Câinii se pare că pot ajuta la eliminarea stresului și a depresiei și inspiră oamenii să fie mai activi și să socializeze mai mult. Toate acestea sunt lucruri care contribuie la sănătatea inimii.

Dar și alte motive ar putea explica, totuși, rezultatele studiului. Persoanele care au resurse, timp și abilitatea fizică de a avea grijă de un câine, ar putea avea caracteristicile care să contribuie la propria lor sănătate și longevitate, mai notează autorii studiului.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel