PROTEST al pacienților cronici: După 2 ani de pandemie COVID, autoritățile sunt luate pe nepregătite! Greșelile înseamnă vieți!

Dana Lascu |
Data publicării:
Spitalele din Bucuresti sunt pline cu pacienti COVID-19. Sursa foto: Spitalul Sfantul Pantelimon din Bucuresti
Spitalele din Bucuresti sunt pline cu pacienti COVID-19. Sursa foto: Spitalul Sfantul Pantelimon din Bucuresti

Alianța Pacienților Cronici din România (APCR) protestează față de decizia autorităților de a închide spitalele timp de 30 de zile pentru orice altceva în afară de COVID, urgențe și gravide. Pacienții cu boli cronice sunt lăsați fără acces la tratament, iar astfel de greșeli se cuantifică în pierderi de vieți omenești, atrage atenția APCR. 

„După aproape 2 ani de pandemie, autoritățile sunt luate pe nepregătite și fac aceleași greșeli care au fost făcute și la începutul pandemiei, greșeli cuantificate în vieți pierdute! Cine răspunde?

Închiderea spitalelor timp 30 de zile  pentru pacienții cronici este o măsură care va duce la agravarea stării de sănătate a pacienților cronici si chiar la decesul lor în unele cazuri.

După aproape 2 ani de pandemie, autoritățile nu sunt capabile să instituie măsuri eficiente privind tratarea pacienților COVID dar și a pacienților cronici. De fiecare DATĂ sunt luate măsuri care exclud pacienții cronici și li se limitează accesul la servicii medicale și tratamente. Acest lucru arată dezinteresul autorităților pentru reformarea sistemului de sănătate și investiții care să ajute spitalele să depășească criza COVID. În ultimele 4 luni nu s-a făcut nimic pentru a preveni actualei criză, nu au fost făcute investiții și nici luate măsuri pentru a preveni blocarea sistemului sanitar cu toate că, se știa că valul 4 de îmbolnăviri COVID va veni cu mult mai multe îmbolnăviri, care vor pune o presiune foarte mare pe spitalele.

Deciziile luate de către autorități începând cu luna martie anul trecut au dus la decesul a sute de mii de bolnavi cronici. Conform declarațiilor oficiale, 88% dintre pacienții diagnosticați cu cancer în perioada 2014 – 2021 au decedat. Nu răspunde nimeni pentru aceste decese prevenibile, nu am învățat nimic din greșelile de până acum, de aceea continuăm să repetăm aceste greșeli cu consecințe dramatice pentru bolnavii cronici. În acest moment, România are mai multe decese datorate bolilor cronice comparativ cu decesele datorate infecției cu SARS-COV2!

Protestăm împotriva măsurii de a limita accesul pacienților cronici la servicii medicale și invităm autoritățile responsabile să instituie măsuri care să ajute toți pacienții din România, indiferent că sunt pacienți COVID sau non-COVID! Dacă nu luăm urgent măsuri corecte și concrete, România va muri, încet și sigur!”, se arată în protestul semnat d e Cezar Irimia, președintele Alianței Pacienților Cronici din România (APCR). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel