Regimul alimentar are legătură cu sănătatea dinților

Vlad Manolache |
Data publicării:

Regimul alimentar este strâns legat de sănătatea danturii.

Un regim alimentar nesănătos şi o proastă igienă orală sunt factori ce pot afecta sănătatea dentară, potrivit expertei ortodonte mexicane Silvia Salazar Guzmán, citată de EFE.

În cadrul unei întâlniri a specialiştilor ortodonţi, desfăşurată la Universitatea Autonomă din Guadalajara (Mexic), specialista a explicat că "pentru a ajuta igiena orală trebuie să mâncăm sănătos şi să ne clătim gura după fiecare mâncare".

"Dacă nu avem la îndemână pasta şi periuţa de dinţi, cel puţin să ne clătim gura, având în vedere că apa este un mare aliat pentru igiena orală, sau cu o apă de gură", a spus ea.

Aproape 100 % dintre adulţi au carii dentare în întreaga lume

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), între 60 şi 90 % dintre elevi şi aproape 100 % dintre adulţi au carii dentare în întreaga lume. "Acest lucru este din cauza proastelor obiceiuri alimentare ale populaţiei", potrivit Silviei Guzmán.

Ea a recomandat ca în loc de consumul de alimente dulci, care se lipesc de dinţi, să se mănânce legume şi fructe precum morcovi, mere, jicama, castraveţi, sau pepeni, prin altele, care sunt aşa-numite 'alimente detergenţi'.

'Se numesc astfel pentru că ajută la curăţarea dinţilor în timp ce se mestecă' , a spus specialista. Ea a precizat că sănătatea dentară este un element fundamental pentru prevenirea a numeroase boli ce ne pot invada organismul.

"Cariile, neglijarea dinţilor şi a gurii în general sunt legate, printre altele, de afecţiuni cardiace, respiratorii şi neurologice", a explicat ea. Specialista a subliniat că îngrijirea dinţilor, nu trebuie să ţină doar de estetică, ci şi de prevenirea a numeroase boli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel