Remdesivir, produs și în România? Ce spune premierul Orban

Adisa Codruț |
Data publicării:
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, 12 octombrie, că există decizie politică pentru ca medicamentul Remdesivir, considerat drept parte a tratamentului împotriva COVID, să se producă și în România. 

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, 12 octombrie, că există decizie politică în privinţa medicamentului Remdesivir, însă a subliniat că problema este să existe companii care să aibă capacitatea să introducă în fabricaţie acest medicament.

"Decizia politică există şi în privinţa Remdesivir şi în privinţa Favipiravir, problema este să existe companii care să aibă capacitatea să introducă în fabricaţie şi mai ales să existe îndeplinite condiţiile legale pentru a putea produce şi vinde pe piaţă acest medicament. (...) Ştiu sigur că există o companie care ar putea într-un termen rezonabil să introducă în fabricaţie Favipiravirul. Toate aceste tratamente sunt tratamente off-label, nu sunt nişte tratamente certe care să ştii 100% că dau (n.r. - rezultate). Se încearcă diferite tratamente, de exemplu la Matei Balş se foloseşte tratamentul cu anticorpi (...) şi la Timişoara se testează. În toată lumea, nu numai la noi, se fac tratamente off-label. Noi, de exemplu, Favipiravirul, primul lot, l-am avut ca o donaţie pentru a face testare clinică", a precizat premierul, potrivit Agerpres.

Orban a mai afirmat că a solicitat suplimentarea dozelor de Euthyrox şi a făcut apel la cei care au nevoie de acest medicament să nu-şi facă stocuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel