Remdesivir, produs și în România? Ce spune premierul Orban

Adisa Codruț / 12 oct 2020 / 15:46
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, 12 octombrie, că există decizie politică pentru ca medicamentul Remdesivir, considerat drept parte a tratamentului împotriva COVID, să se producă și în România. 

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, 12 octombrie, că există decizie politică în privinţa medicamentului Remdesivir, însă a subliniat că problema este să existe companii care să aibă capacitatea să introducă în fabricaţie acest medicament.

"Decizia politică există şi în privinţa Remdesivir şi în privinţa Favipiravir, problema este să existe companii care să aibă capacitatea să introducă în fabricaţie şi mai ales să existe îndeplinite condiţiile legale pentru a putea produce şi vinde pe piaţă acest medicament. (...) Ştiu sigur că există o companie care ar putea într-un termen rezonabil să introducă în fabricaţie Favipiravirul. Toate aceste tratamente sunt tratamente off-label, nu sunt nişte tratamente certe care să ştii 100% că dau (n.r. - rezultate). Se încearcă diferite tratamente, de exemplu la Matei Balş se foloseşte tratamentul cu anticorpi (...) şi la Timişoara se testează. În toată lumea, nu numai la noi, se fac tratamente off-label. Noi, de exemplu, Favipiravirul, primul lot, l-am avut ca o donaţie pentru a face testare clinică", a precizat premierul, potrivit Agerpres.

Orban a mai afirmat că a solicitat suplimentarea dozelor de Euthyrox şi a făcut apel la cei care au nevoie de acest medicament să nu-şi facă stocuri.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy