Remedii pentru circulația deficitară la nivelul picioarelor


Circulația deficitară poate fi cauzată de numeroase afecțiuni, cum ar fi ateroscleroza, traumatisme, infecții și varice. Conform Stanford Medicine, atunci când fluxul de sânge de la nivelul picioarelor scade, o persoană poate prezenta următoarele simptome: durere sau slăbiciune a picioarelor în timpul efortului, umflare, durere, sensibilitate, roșeață sau căldură, piele palidă și rece, amorțeală și furnicături, dureri în timpul somnului.

Potrivit Livestrong, remediile pentru circulația deficitară includ atât tehnici active, cât și pasive.

Activitate fizica

Potrivit ePodiatry.com, lipsa activității fizice este una dintre principalele cauze ale circulației deficitare a picioarelor. Activitatea fizică, în special activitățile aerobe, cum ar fi mersul rapid, bicicleta și înotul, poate îmbunătăți circulația picioarelor și a restului corpului. Potrivit unui studiu realizat în 2000 de R. Nami și colegii săi, publicat în „American Journal of Hypertension", pacienții cu hipertensiune arterială esențială sau hipertensiune arterială care au efectuat exerciții aerobe au cunoscut o creștere semnificativă a densității capilare. O densitate capilară crescută - capilarele sunt vasele de sânge minuscule în care oxigenul este transferat în țesuturile corpului - optimizează circulația unei persoane, creând noi canale pentru fluxul de sânge și eliberarea de oxigen. Persoanele cu hipertensiune arterială nu sunt singurele care pot beneficia, totuși; toată lumea poate dezvolta rețele capilare mai dense și o circulație îmbunătățită prin implicarea în activități aerobe.

Terapie prin masaj

Potrivit American Massage Therapy Association sau AMTA, masajul poate îmbunătăți circulația sângelui și fluxul limfatic. AMTA observă că stimularea receptorilor nervoși în timpul unei sesiuni de terapie de masaj are ca rezultat dilatarea vaselor de sânge prin acțiune reflexă, ceea ce contribuie în continuare la creșterea circulației. Circulația sporită care rezultă din masaj îmbunătățește capacitatea organismului de a furniza țesuturile cu nutrienți și oxigen și pentru a elimina produsele secundare metabolice dăunătoare. Dar efectele masajului trec de creșterea circulației; masajul poate provoca, de asemenea, modificări ale sângelui. Conform AMTA, capacitatea de oxigen a sângelui poate crește cu 10 până la 15 la sută în urma masajului.

Hidroterapia

Potrivit site-ului web High Pressure Blood Pressure, hidroterapia este un remediu simplu și eficient pentru îmbunătățirea circulației la nivelul picioarelor. Hidroterapia, care este practicată de sute de ani, implică utilizarea apei pentru tratarea problemelor de sănătate, de la durere până la circulație slabă. Alternarea de apă caldă și rece la extremitățile inferioare influențează vasele de sânge într-un benefic și favorizează circulația crescută. Introducerea membrelor inferioare în apă fierbinte va stimula dilatarea vaselor din apropierea suprafeței pielii, ceea ce determină curgerea sângelui către piele pentru a ajuta la reglarea temperaturii corpului. După ce extremitățile inferioare au fost expuse la apă caldă, imersarea imediată a picioarelor în apă rece va face ca vasele de sânge să se închidă sau să fie vasoconstricte, ceea ce îndepărtează sângele de piele pentru a menține temperatura corpului adecvată. Repetarea acestei proceduri de mai multe ori va face sângele să circule, îmbunătățind furnizarea de nutrienți și oxigen în țesuturile organismului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel