De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Andreea Marin gătește rețete super-sănătoase și gustoase, care nu îngrașă.
Dacă ești la dietă sau pur și implu vrei să mănânci ceva sănătos și delicios, încearcă rețeta de paella a Andreei Marin. Preparatul este dietetic, nu conține carbohidrați și zahăr.
"Paella din dieta mea (fără carbohidrați și zahăr sau, pentru cei din casă care nu au același regim, adaug doar o mână de orez negru sălbatic, așa, să pară ca e altceva, să-i păcălesc, oricum e așa o bunătate, că nici nu realizezi că e totul făcut doar din legume, ouă și mirodenii, doar dacă vrei pui la final și niște fructe de mare.)
Ingrediente
Așadar, am tăiat în bucățele cât mai mici:
✔️ceapă albă, dar și ceapă verde;
✔️conopidă ( fiartă puțin înainte de a o pune cu restul în tigaie la gătit, merge și crudă, dar e mai bun astfel, la fel fierb separat și un pumn de orez negru sălbatic, acesta e opțional, cum spuneam, eu evit carbohidrații în această perioadă și conopida e minunată ca inlocuitor, nu realizezi lipsa lor);
✔️usturoi proaspăt;
✔️ardei roșu ( merge și cel verde, dar îmi place să dau culoare mâncării;
✔️ouă făcute omletă, se adaugă la final în amestec;
✔️eu nu am pus, dar poți adaugă fasole verde, broccoli, ciuperci, ce e pe gustul tău;
✔️sare, piper, cumin, coriandru, ghimbir, turmeric, șofran, poți scoate ce nu-ți place sau poți adaugă condimentele preferate;
✔️opțional fructe de mare adăugate la final, după ce au fost trase la tigaie cu condimentele dorite, eu am pus busuioc, ardei iute din grădina mea uscat și măcinat pentru iarnă, poți pune și pătrunjel, usturoi, ce îți e pe plac.
Mod de preparare
Pui unt într-o tigaie mare, apoi călești întâi ceapa, ardeiul, usturoiul, puțin ghimbir, după câteva minute adaugi conopida și alte legume alese de tine, le lași sa se pătrundă bine, cam 15 minute, adaugi condimentele (eu gust și amestec mereu), la urmă adaugi mâna de orez fiert separat, omleta, fructele de mare trase la tigaie (sau fierte, dacă așa preferi.) La final, fetița mea a venit cu o idee foarte bună: a stors o lămâie deasupra, adăugând o aromă minunată.
Dacă faci și o salată verde proaspătă cu lămâie și sos de rodie, sare și piper, combinația e extraordinară. Pofta mare!", a scris Andreea Marin pe instagram.
Vezi această postare pe Instagram
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.