Retinol sau Vitamina C, care este cea mai bună soluție pentru îngrijirea pielii


Retinolul este doar un alt nume pentru vitamina A, un nutrient esențial găsit în multe alimente. Ambele vitamine A și C sunt necesare pentru sănătatea organismului și funcționarea corespunzătoare - deficiențele însă pot duce la probleme semnificative de sănătate. În timp ce amândouă au numeroase beneficii pentru sănătate în organism tind să acționeze pe suprafața pielii în moduri diferite.

Atât retinolul cât și vitamina C pot fi găsite sub diferite forme. Ambele sunt prezente în multe alimente și pot fi consumate cu ușurință. Însă multe creme, loțiuni și hidratante prezintă, de asemenea, aceste substanțe nutritive, care pot fi benefice, notează Livestrong.

Acneea

Potrivit Clinicii Mayo, retinoizii - definiți ca derivați ai vitaminei A - sunt folosiți în mod obișnuit pentru a trata problemele pielii, inclusiv acneea. Acestea pot fi găsite în dozele de prescriere. Poate fi benefic pentru celălalt, atât ca medicamente topice puternice, fie administrate pe cale orală, dar dozarea trebuie controlată de un medic pentru a evita riscul de toxicitate. În plus, femeile însărcinate sau cele care pot rămâne însărcinate nu trebuie să utilizeze doze foarte concentrate de derivați de vitamina A din cauza unor potențiale riscuri de defecte la naștere De asemenea, vitamina C poate fi luată și pentru a ajuta la tratarea acneei.

Alte beneficii Retinol

Conform Clinicii Mayo, vitamina A poate fi utilizată pentru tratarea rujeolei, în special la copiii care pot suferi de o deficiență de vitamina A. Utilizarea retinolului poate ajuta la scăderea lungimii și a intensității rujeolei, iar riscurile de diaree și ale pneumoniei s-au dovedit a fi reduse de vitamina A. Vitamina A este, de asemenea, un puternic antioxidant care poate ajuta la curățarea toxinelor din organism.

Alte beneficii pentru vitamina C

Potrivit Universității din Maryland Medical Center, vitamina C este crucială pentru producerea de colagen, o proteină valoroasă folosită pe tot corpul, inclusiv pe piele. Colagenul ajută pielea să-și mențină elasticitatea și fermitatea. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția de colagen încetinește și pielea devine mai puțin elastică, creând riduri, dar suplimentarea cu vitamina C poate ajuta la protecția acestora. Vitamina poate ajuta, de asemenea, la accelerarea vindecării rănilor.

În timp ce este posibil să alegeți să vă îngrijiți pielea cu unul mai mult decât celălalt, atât retinolul cât și vitamina C sunt necesare pentru pielea sănătoasă. În timp ce cel mai mare beneficiu al retinolului este protecția împotriva afecțiunilor care se pot dezvolta pe piele, vitamina C este vitală pentru sănătatea pielii tale, în special pe măsură ce îmbătrânești și producția de colagen începe să încetinească. Din acest motiv, vitamina C este mai bună pentru sănătatea generală, dar retinolul este un supliment mai bun pentru tratarea afecțiunilor specifice

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel