Rezoluții la început de an. 7 sugestii de la experții Harvard

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Planuri pe hârtie  FOTO: Pixabay
Planuri pe hârtie FOTO: Pixabay

Specialiștii de la Harvard vă sfătuiesc ca atunci când vă scrieți rezoluțiile de Anul Nou să luați în considerare și crearea de obiceiuri noi, inclusiv alimentare, dar și să vă detaliați obiectivele ca să fie mai ușor de îndeplinit.

Rezoluții, sugestii, Harvard. ”Cum vă puteți asigura că hotărârea dvs. de a fi mai sănătos în 2020? Prin crearea de noi obiceiuri. Crearea de noi obiceiuri necesită timp și energie. Un nou comportament nu va deveni automat peste noapte, dar este posibil să vă bucurați de unele dintre beneficiile sale destul de rapid”, recomandă experții Harvard într-un newsletter.

Aceștia au realizat un plan cu 7 idei despre cum să vă transformați dorințele pentru 2020 în obiective realizabile:

1. Visează mare - obiectivele îndrăznețe sunt convingătoare. ”Vrei să concurezi la un maraton sau triatlon? Pierdeți 50 de kilograme sau doar suficient pentru a vă încadra în hainele pe care le-ați iubit cândva? Cu perseverență, încurajare și sprijin, puteți face acest lucru”, potrivit experților de la Harvard.

2. Rupe visele mari în pași suficient de mici - descompuneți proiectele mai dificile în etape și bucurați-vă mai întâi de mici reușite obținute din sarcinile ușoare.

3. Înțelegeți de ce nu ar trebui să faceți o schimbare -  până când nu înțelegeți de ce vă țineți cu dinții de obiceiuri și rutine vechi, s-ar putea să fie greu să schimbați lucrurile. Comportamentele nesănătoase precum supraalimentarea și fumatul au ”plăți” imediate, dar și ”costuri”. Deci, atunci când aveți în vedere o schimbare, luați-vă timp să o gândiți. Vă va spori șansa de succes. Dacă vă place să luați o pauză în timp ce fumați, luați pauză și bucurați-vă de ea, dar găsiți modalități mai sănătoase pentru a face acest lucru. 

4. Faceți-vă promisiuni - faceți-vă o promisiune (scrisă sau verbală) persoanelor pe care nu vreți să le dezamăgiți. Asta vă va încuraja să treceți prin momente dificile. Vreți mai mult sprijin? Postați-vă promisiunea pe Facebook.

5. Recompensați-vă - încurajați-vă să obțineți ce vă doriți! Planificați etapizat obiectivele. ”Cereți familiei și prietenilor să vă înveselească. Căutați un grup de asistență online”, potrivit celor de la Harvard.

6. Învățați din trecut - de fiecare dată când nu reușiți să faceți o schimbare, considerați-o un pas către obiectivul dvs. De ce? Pentru că fiecare încercare sinceră reprezintă o lecție învățată. 

7. Mulțumiți-vă cu ce ați făcut/obținut - nu căutați perfecțiunea. ”Orice activitate este întotdeauna mai bună decât niciuna. Dacă obiectivul tău pentru marți este un antrenament de 30 de minute la sală, dar faceți doar 10 minute, simțiți-vă recunoscător pentru asta. E destul. Poate că mâine va fi mai bine”, vă sfătuiesc experții de la Universitatea Harvard.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel