Sănătate mentală, cu ce ajută să locuiești pe malul mării

Adisa Codruț / 05 oct 2019 / 09:16
Relaxare
Relaxare

Oamenii care au case pe malurile mărilor, fie că sunt bogați, fie săraci, s-ar bucura de o sănătate mentală mai bună decât ceilalți, susține un studiu.

Sănătate mentală, mare. "Cercetările noastre sugerează, pentru prima dată, că oamenii din gospodăriile sărace care trăiesc aproape de coastă prezintă mai puține simptome ale tulburărilor de sănătate mintală", a declarat cercetătorul Jo Garrett de la Universitatea din Exeter. În opinia acestuia, zona mării ar fi benefică pentru sănătate mentală a celor avuți și a celor modești.

Echipa de cercetare a analizat răspunsurile oferite într-un chestionar de aproape 26.000 de persoane care au luat parte la Sondajul de sănătate pentru Anglia. Anchetatorii au comparat sănătatea oamenilor cu apropierea lor de coastă și au descoperit că oamenii care locuiesc în orașe și metropole din apropierea coastei au raportat că ar avea o sănătate mentală mai bună, indiferent de starea materială și venituri, potrivit webmd și sciencedaily.

Sănătate mentală, mare. Măsuri pe viitor

Psihologul englez Mathew White afirmă că studiul cercetătorilor ar fi bine să impulsioneze eforturile guvernelor să protejeze și încurajeze folosirea spațiilor de coastă marine: "Trebuie să îi ajutăm pe factorii de decizie să înțeleagă cum să maximizeze avantajele pentru bunăstarea spațiilor albastre din orașe și orașe și să ne asigurăm că accesul este corect și inclusiv pentru toată lumea".

În Anglia, 1 din 6 adulți suferă de anxietate mentală și depresie și sunt mai probabil din familii sărace, au remarcat autorii studiului. Cercetarea a fost publicată pe 30 septembrie în revista Health and Place.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy