Roșiile cherry, ce se întâmplă când le mănânci. Cele 3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să le mai cumperi

rosiile cherry - Foto: Freepick @pvproductions
rosiile cherry - Foto: Freepick @pvproductions

Care e diferența dintre roșiile obișnuite și roșiile cherry. La ce să ai mare grijă când mănânci roșii cherry.

Roșiile cherry au luat de mult locul roșiilor normale pe mese, pentru că sunt mai dulci și mai ușor de consumat.

Roșiile de un roșu aprins formează baza aproape tuturor sosurilor. Nu mulți știu că roșiile sunt de fapt fructe și nu legume și că au propriile lor soiuri, toate diferite și comestibile. Cu greu le-am văzut pe toate, dar o anumită cultură de roșii numită roșii cherry și-a croit drum într-o serie de feluri de mâncare.

Roșiile cherry vs. roșiile obișnuite, care este diferența

Ce este glioblastomul, cancerul dur, cu cea mai mică rată de supraviețuire, care afectează tot mai mulți tineri. Bâră: Mai trăiesc UN AN, cu tot tratamentul

Cea mai evidentă diferență între roșiile obișnuite și roșiile cherry este că primele au dimensiuni mai mari decât cele din urmă. Roșiile au, de asemenea, o formă vizibil ovală, în timp ce roșiile cherry sunt perfect rotunde. Cu toate acestea, există alte câteva diferențe bazate pe gustul, utilizările și beneficiile pentru sănătate.

În timp ce roșiile obișnuite au o aromă dulce - acrișoară, roșiile cherry au un gust ușor acrișor.

Roșiile obișnuite au un conținut mai mic de apă în comparație cu roșiile cherry, care sunt mai crocante la exterior și mai suculente din interior.

Roșiile cherry sunt o sursă bogată de vitamine, în special de vitamina A și C. Potrivit datelor nutriționale furnizate de United States Department Of Agriculture (USDA), o porție de 100 g de roșii cherry conține 500 UI de vitamina A și 9 g de vitamina C. Aceeași cantitate de porție oferă 22 kcal de energie și 4 g de carbohidrați.

Roșiile vin în diferite forme, dimensiuni, culori și arome; ele sunt de obicei clasificate pe baza creșterii plantei lor, adică plantă de vin sau plantă de tufă. Aceste roșii sunt clasificate ca fiind:

- Roșii de prune

- Roșii Beefsteak

- Roșii Cherry        

- Roșii de struguri

- Roșii Campari

De asemenea, acestea sunt definite în continuare pe baza culorii lor, dar acest articol face diferența între roșiile prune și roșiile cherry.

O roșie prună, cunoscută și sub numele de roșie de procesare sau roșie de pastă, este un tip de roșie care este crescută pentru sosuri și ambalaje. Acestea sunt roșiile standard care sunt preferate de bucătari, deoarece sunt considerate ușor de manevrat datorită conținutului ridicat de substanță solidă și în special a semințelor mai puține. 

Roșiile de prune pot fi recunoscute cu ușurință după forma lor. Acestea sunt fructe de mărime medie, de formă ovală, de culoare roșu aprins și pot avea o înălțime de 2-4 centimetri. Acestea sunt utilizate pe scară largă în bucătăria de zi cu zi datorită gustului lor robust și conținutului scăzut de umiditate. De asemenea, au un pic de aciditate în ele, ceea ce face ca roșiile prune să fie excelente pentru sosuri de gătit, salsa și paste de roșii. Ele sunt perfecte pentru gătit, dar pot fi savurate și proaspete.

Roșiile cherry sunt excelente pentru a fi consumate crude în salate sau pur și simplu băgate în gură ca o gustare, datorită dimensiunilor mici și a gustului lor deosebit.

Roșiile cherry, beneficii pentru sănătate

Oamenii, "niște bureți de vești proaste". Leca: Se îndreaptă spre dezastru. Nu știu ce o să se aleagă de noi, nu suntem făcuți să fim speriați, oamenii trăiesc pe speranța zilei de mâine

Încântător de dulci, roșiile cherry oferă o explozie de aromă ca gustare.

Roșiile cherry sunt pline de vitamine și minerale care promovează o sănătate excelentă. Sunt pline de vitamina C, care joacă un rol important în multe funcții ale organismului. Nivelurile de nutrienți din roșiile cherry pot varia în funcție de momentul în care le culegeți, dar ele pot fi totuși o parte importantă a unei diete sănătoase în orice moment al anului.

1. Prevenirea accidentului vascular cerebral

Ca și alte tipuri de roșii, roșiile cherry sunt o sursă minunată de licopen. Acest compus poate ajuta cu probleme precum inflamația și coagularea sângelui. Aceste beneficii pot minimiza riscul de accidente vasculare cerebrale ischemice, care apar atunci când se formează cheaguri de sânge și împiedică fluxul sanguin către creier.

2. Prevenirea cancerului de prostată

Mai mulți compuși din roșiile cherry sunt asociați cu un risc mai mic de boli multiple, inclusiv multe tipuri de cancer. Cercetările sugerează că un aport mai mare de roșii și produse din roșii poate reduce în special riscul de cancer de prostată.

3. Sănătatea oaselor

Licopenul din roșiile cherry poate susține sănătatea oaselor, în special la femeile cu risc de osteoporoză. Un studiu a constatat că femeile care au consumat produse pe bază de roșii au înregistrat rate mai mici de pierdere a densității osoase în comparație cu cele care au consumat mai puțin licopen, potrivit WebMD.

4. Alte beneficii are roșiilor cherry

Roșiile cherry sunt bogate în licopen, care este excelent în lupta împotriva radicalilor liberi care provoacă boli.

Licopenul poate, de asemenea, să limiteze daunele provocate de razele UV asupra pielii în urma expunerii la soare și să promoveze o mai bună sănătate a inimii.

Roșiile cherry sunt, de asemenea, o sursă excelentă de:

- Vitamina A

- Vitamina C

- Vitamina E

- Potasiu

Cătălin Botezatu, detaliu tulburător din lupta cu cancerul: Șase ore în operație am fost aproape viu. Eram ciuruit. Oameni cu operații mult mai ușoare au murit din cauza psihicului, e grav!

La ce să ai mare grijă când mănânci roșii cherry


Consumul a prea multe roșii cherry vă poate da refluxul acid și alte efecte secundare negative la nivel digestiv. Acest lucru se poate datora acidului malic din roșiile cherry, potrivit aceleiași surse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel