Roșiile cherry, ce se întâmplă când le mănânci. Cele 3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să le mai cumperi
Care e diferența dintre roșiile obișnuite și roșiile cherry. La ce să ai mare grijă când mănânci roșii cherry.
Roșiile cherry au luat de mult locul roșiilor normale pe mese, pentru că sunt mai dulci și mai ușor de consumat.
Roșiile de un roșu aprins formează baza aproape tuturor sosurilor. Nu mulți știu că roșiile sunt de fapt fructe și nu legume și că au propriile lor soiuri, toate diferite și comestibile. Cu greu le-am văzut pe toate, dar o anumită cultură de roșii numită roșii cherry și-a croit drum într-o serie de feluri de mâncare.
Roșiile cherry vs. roșiile obișnuite, care este diferența
Cea mai evidentă diferență între roșiile obișnuite și roșiile cherry este că primele au dimensiuni mai mari decât cele din urmă. Roșiile au, de asemenea, o formă vizibil ovală, în timp ce roșiile cherry sunt perfect rotunde. Cu toate acestea, există alte câteva diferențe bazate pe gustul, utilizările și beneficiile pentru sănătate.
În timp ce roșiile obișnuite au o aromă dulce - acrișoară, roșiile cherry au un gust ușor acrișor.
Roșiile obișnuite au un conținut mai mic de apă în comparație cu roșiile cherry, care sunt mai crocante la exterior și mai suculente din interior.
Roșiile cherry sunt o sursă bogată de vitamine, în special de vitamina A și C. Potrivit datelor nutriționale furnizate de United States Department Of Agriculture (USDA), o porție de 100 g de roșii cherry conține 500 UI de vitamina A și 9 g de vitamina C. Aceeași cantitate de porție oferă 22 kcal de energie și 4 g de carbohidrați.
Roșiile vin în diferite forme, dimensiuni, culori și arome; ele sunt de obicei clasificate pe baza creșterii plantei lor, adică plantă de vin sau plantă de tufă. Aceste roșii sunt clasificate ca fiind:
- Roșii de prune
- Roșii Beefsteak
- Roșii Cherry
- Roșii de struguri
- Roșii Campari
De asemenea, acestea sunt definite în continuare pe baza culorii lor, dar acest articol face diferența între roșiile prune și roșiile cherry.
O roșie prună, cunoscută și sub numele de roșie de procesare sau roșie de pastă, este un tip de roșie care este crescută pentru sosuri și ambalaje. Acestea sunt roșiile standard care sunt preferate de bucătari, deoarece sunt considerate ușor de manevrat datorită conținutului ridicat de substanță solidă și în special a semințelor mai puține.
Roșiile de prune pot fi recunoscute cu ușurință după forma lor. Acestea sunt fructe de mărime medie, de formă ovală, de culoare roșu aprins și pot avea o înălțime de 2-4 centimetri. Acestea sunt utilizate pe scară largă în bucătăria de zi cu zi datorită gustului lor robust și conținutului scăzut de umiditate. De asemenea, au un pic de aciditate în ele, ceea ce face ca roșiile prune să fie excelente pentru sosuri de gătit, salsa și paste de roșii. Ele sunt perfecte pentru gătit, dar pot fi savurate și proaspete.
Roșiile cherry sunt excelente pentru a fi consumate crude în salate sau pur și simplu băgate în gură ca o gustare, datorită dimensiunilor mici și a gustului lor deosebit.
Roșiile cherry, beneficii pentru sănătate
Încântător de dulci, roșiile cherry oferă o explozie de aromă ca gustare.
Roșiile cherry sunt pline de vitamine și minerale care promovează o sănătate excelentă. Sunt pline de vitamina C, care joacă un rol important în multe funcții ale organismului. Nivelurile de nutrienți din roșiile cherry pot varia în funcție de momentul în care le culegeți, dar ele pot fi totuși o parte importantă a unei diete sănătoase în orice moment al anului.
1. Prevenirea accidentului vascular cerebral
Ca și alte tipuri de roșii, roșiile cherry sunt o sursă minunată de licopen. Acest compus poate ajuta cu probleme precum inflamația și coagularea sângelui. Aceste beneficii pot minimiza riscul de accidente vasculare cerebrale ischemice, care apar atunci când se formează cheaguri de sânge și împiedică fluxul sanguin către creier.
2. Prevenirea cancerului de prostată
Mai mulți compuși din roșiile cherry sunt asociați cu un risc mai mic de boli multiple, inclusiv multe tipuri de cancer. Cercetările sugerează că un aport mai mare de roșii și produse din roșii poate reduce în special riscul de cancer de prostată.
3. Sănătatea oaselor
Licopenul din roșiile cherry poate susține sănătatea oaselor, în special la femeile cu risc de osteoporoză. Un studiu a constatat că femeile care au consumat produse pe bază de roșii au înregistrat rate mai mici de pierdere a densității osoase în comparație cu cele care au consumat mai puțin licopen, potrivit WebMD.
4. Alte beneficii are roșiilor cherry
Roșiile cherry sunt bogate în licopen, care este excelent în lupta împotriva radicalilor liberi care provoacă boli.
Licopenul poate, de asemenea, să limiteze daunele provocate de razele UV asupra pielii în urma expunerii la soare și să promoveze o mai bună sănătate a inimii.
Roșiile cherry sunt, de asemenea, o sursă excelentă de:
- Vitamina A
- Vitamina C
- Vitamina E
- Potasiu
La ce să ai mare grijă când mănânci roșii cherry
Consumul a prea multe roșii cherry vă poate da refluxul acid și alte efecte secundare negative la nivel digestiv. Acest lucru se poate datora acidului malic din roșiile cherry, potrivit aceleiași surse.
-
-
OMS avertizează asupra bolii respiratorii MERS24.12.2025, 20:13
-
-
-
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
Ginkgo biloba poate accelera recuperarea creierului în primele săptămâni după AVC
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Ghimbirul, turmericul și scorțișoară pot interfera cu medicamentele
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
