Roșiile cherry, ce se întâmplă când le mănânci. Cele 3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să le mai cumperi

Care e diferența dintre roșiile obișnuite și roșiile cherry. La ce să ai mare grijă când mănânci roșii cherry.
Roșiile cherry au luat de mult locul roșiilor normale pe mese, pentru că sunt mai dulci și mai ușor de consumat.
Roșiile de un roșu aprins formează baza aproape tuturor sosurilor. Nu mulți știu că roșiile sunt de fapt fructe și nu legume și că au propriile lor soiuri, toate diferite și comestibile. Cu greu le-am văzut pe toate, dar o anumită cultură de roșii numită roșii cherry și-a croit drum într-o serie de feluri de mâncare.
Roșiile cherry vs. roșiile obișnuite, care este diferența
Cea mai evidentă diferență între roșiile obișnuite și roșiile cherry este că primele au dimensiuni mai mari decât cele din urmă. Roșiile au, de asemenea, o formă vizibil ovală, în timp ce roșiile cherry sunt perfect rotunde. Cu toate acestea, există alte câteva diferențe bazate pe gustul, utilizările și beneficiile pentru sănătate.
În timp ce roșiile obișnuite au o aromă dulce - acrișoară, roșiile cherry au un gust ușor acrișor.
Roșiile obișnuite au un conținut mai mic de apă în comparație cu roșiile cherry, care sunt mai crocante la exterior și mai suculente din interior.
Roșiile cherry sunt o sursă bogată de vitamine, în special de vitamina A și C. Potrivit datelor nutriționale furnizate de United States Department Of Agriculture (USDA), o porție de 100 g de roșii cherry conține 500 UI de vitamina A și 9 g de vitamina C. Aceeași cantitate de porție oferă 22 kcal de energie și 4 g de carbohidrați.
Roșiile vin în diferite forme, dimensiuni, culori și arome; ele sunt de obicei clasificate pe baza creșterii plantei lor, adică plantă de vin sau plantă de tufă. Aceste roșii sunt clasificate ca fiind:
- Roșii de prune
- Roșii Beefsteak
- Roșii Cherry
- Roșii de struguri
- Roșii Campari
De asemenea, acestea sunt definite în continuare pe baza culorii lor, dar acest articol face diferența între roșiile prune și roșiile cherry.
O roșie prună, cunoscută și sub numele de roșie de procesare sau roșie de pastă, este un tip de roșie care este crescută pentru sosuri și ambalaje. Acestea sunt roșiile standard care sunt preferate de bucătari, deoarece sunt considerate ușor de manevrat datorită conținutului ridicat de substanță solidă și în special a semințelor mai puține.
Roșiile de prune pot fi recunoscute cu ușurință după forma lor. Acestea sunt fructe de mărime medie, de formă ovală, de culoare roșu aprins și pot avea o înălțime de 2-4 centimetri. Acestea sunt utilizate pe scară largă în bucătăria de zi cu zi datorită gustului lor robust și conținutului scăzut de umiditate. De asemenea, au un pic de aciditate în ele, ceea ce face ca roșiile prune să fie excelente pentru sosuri de gătit, salsa și paste de roșii. Ele sunt perfecte pentru gătit, dar pot fi savurate și proaspete.
Roșiile cherry sunt excelente pentru a fi consumate crude în salate sau pur și simplu băgate în gură ca o gustare, datorită dimensiunilor mici și a gustului lor deosebit.
Roșiile cherry, beneficii pentru sănătate
Încântător de dulci, roșiile cherry oferă o explozie de aromă ca gustare.
Roșiile cherry sunt pline de vitamine și minerale care promovează o sănătate excelentă. Sunt pline de vitamina C, care joacă un rol important în multe funcții ale organismului. Nivelurile de nutrienți din roșiile cherry pot varia în funcție de momentul în care le culegeți, dar ele pot fi totuși o parte importantă a unei diete sănătoase în orice moment al anului.
1. Prevenirea accidentului vascular cerebral
Ca și alte tipuri de roșii, roșiile cherry sunt o sursă minunată de licopen. Acest compus poate ajuta cu probleme precum inflamația și coagularea sângelui. Aceste beneficii pot minimiza riscul de accidente vasculare cerebrale ischemice, care apar atunci când se formează cheaguri de sânge și împiedică fluxul sanguin către creier.
2. Prevenirea cancerului de prostată
Mai mulți compuși din roșiile cherry sunt asociați cu un risc mai mic de boli multiple, inclusiv multe tipuri de cancer. Cercetările sugerează că un aport mai mare de roșii și produse din roșii poate reduce în special riscul de cancer de prostată.
3. Sănătatea oaselor
Licopenul din roșiile cherry poate susține sănătatea oaselor, în special la femeile cu risc de osteoporoză. Un studiu a constatat că femeile care au consumat produse pe bază de roșii au înregistrat rate mai mici de pierdere a densității osoase în comparație cu cele care au consumat mai puțin licopen, potrivit WebMD.
4. Alte beneficii are roșiilor cherry
Roșiile cherry sunt bogate în licopen, care este excelent în lupta împotriva radicalilor liberi care provoacă boli.
Licopenul poate, de asemenea, să limiteze daunele provocate de razele UV asupra pielii în urma expunerii la soare și să promoveze o mai bună sănătate a inimii.
Roșiile cherry sunt, de asemenea, o sursă excelentă de:
- Vitamina A
- Vitamina C
- Vitamina E
- Potasiu
La ce să ai mare grijă când mănânci roșii cherry
Consumul a prea multe roșii cherry vă poate da refluxul acid și alte efecte secundare negative la nivel digestiv. Acest lucru se poate datora acidului malic din roșiile cherry, potrivit aceleiași surse.
-
De ce să-ți pui coajă de banană pe față timp de 7 zile22.08.2025, 23:05
-
De ce a fost inventat vibratorul, de fapt. Ce boală trata22.08.2025, 20:42
-
ARFID: ce este, cum se manifestă și de ce nu e doar “moft la mâncare”22.08.2025, 20:06
-
-
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Planta aromatică ce îți menține funcționarea creierului și reduce stresul
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Planta care îți dă putere. Te scapă de stres și te ajută să dormi. Efectele ei sunt incredibile
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Dovleacul plăcintar, alimentul de sezon cu multiple beneficii. Scade tensiunea și glicemia
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.