Sarea roz de Himalaya, ADEVĂRATELE beneficii pentru sănătate
Sarea roz de Himalaya este un tip de sare de rocă care se presupune că ar avea multe beneficii pentru sănătate. Poate fi folosită ca sare de masă normală, pentru gătit sau pentru banie, ba chiar și ca ornament....
Sarea roz Himalaya este un tip de sare de rocă care se găsește în regiunea Punjab din Pakistan, lângă poalele munților Himalaya. Este considerată de mulți a fi cea mai pură sare, deoarece vine la pachet cu beneficii pentru sănătate. Este chimic similară cu sarea de masă, întrucât care are 98% clorură de sodiu. De asemenea, are urme de minerale precum potasiu, magneziu, calciu. Deci, iată ce ar trebui să știți despre această sare.
Cum se utilizează
Sarea roz din Himalaya poate fi folosită ca sare normală de masă și pentru a condimenta mâncarea. Oamenii o folosesc, de asemenea, în loc de sare de baie sau ca din ea sunt scultate lămpi ori suport de lumânări pentru purifcarea aerului .
Dacă este consumată până în cantitatea maximă stabilită de OMS, adică maximum 5 grame de sare pe zi, corpul nostru are nevoie de această sare ca să poată:
- Contracta și relaxeaza mușchii.
- Poate preveni deshidratarea și menține echilibrul fluidelor.
- A ține tensiunea arterială scăzută.
Beneficii și mituri despre sarea roz din Himalaya
- Se crede că sarea roz din Himalaya are un conținut mai mic de sodiu decât sarea normală de masă. Dar ambele tipuri de sare au 98% clorură de sodiu, deci, teoretic sunt identice.
- Sarea roz din Himalaya sare este considerată mai naturală decât cea prelucrată de masă. Sarea normală de masă este mai rafinată și amestecată cu aditivi pentru a preveni aglomerarea particulelor. Dar sarea roz nu este rafinată și nu conține aditivi, este doar rocă măcinată.
- Se consideră că sarea roz menține echilibrul fluidelor în corpul nostru și previne deshidratarea. Sodiul este important în organism pentru că menține echilibrul fluidelor. Dar, cantitatea maximă recomandată de OMS este de 2 grame pe zi (echivalentul a 5 grame de sare).
Riscul asociat consumului de sare roz de Himalaya
Iodul este important pentru funcțiile tiroidiene și metabolismul celular. Sarea roz din Himalaya are mai puțin iod decât sarea iodată, motiv pentru care persoanele cu deficit de iod ar trebui să includă în alimentație și sare iodată împreună cu sarea roz. Atenție, din nou, la cantitatea maximă recomandată de OMS.
De a semenea, primul studiu realizat în Australia pe sarea roz de Himalaya (link direct sursa informației) a constatat că aceasta are un nivel scăzut de substanțe nutritive esențiale, dar poate conține și o serie de metale grele dăunătoare care nu pot fi extrase fără rafinare. Din cele 31 de eșantioane studiate, a existat o mare variație a nivelurilor de substanțe nutritive găsite în sarea roz, cu niveluri de fier cuprinse între 0 și 17mg / 100g de sare și niveluri de calciu cuprinse între 53 și 574mg / 100g de sare.
Alarmant, însă, e faptul că unele probe de sare roz conțineau aluminiu (până la 19 mg / 100 g de sare) și plumb (până la 0,26 mg / 100 g de sare), iar o probă care depășea nivelurile admise din acești contaminanți. Ambele sunt metale grele care sunt dăunătoare dacă sunt consumate pe termen lung sau în exces.
Ce să faci dacă ți-ai ars limba: 9 metode simple pentru limba arsă
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Nu arunca codițele ardeilor. Cum le poți folosi inteligent
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Ai nevoie de doar 10 minute pentru a adormi profund. Această metodă e virală
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
