Șase lucruri care țin departe bolile de inimă și demența

DCMedical Team |
Data publicării:
Atac de cord, boli cardiace
Atac de cord, boli cardiace

Noi studii arată o legătură între afecțiunile cardiace și cele ale creierului. Specialiștii arată șase lucruri pe care ar trebui să le facem pentru a ține la distanță aceste boli.

Se știe că diferite aspecte ale stilului de viață susțin sănătatea inimii și a creierului.

„În acest moment, cel mai bun sfat este un stil de viață sănătos și echilibrat”, spune dr. Zahra Raisi-Estabragh, specialist în cardiologie de la British Heart Foundation Clinical Research. „În acest sens, aș spune că cei mai importanți ar fi exerciții fizice și evitarea fumatului”.

 Potrivit ei, alegerea cerealelor integrale poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.În plus, Institutul Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui recomandă:

 - Abordarea unei diete sănătoase și echilibrate

 - Menținerea unei greutăți potrivite

 - Evitarea fumatului și a fumatului pasiv

 - Menținerea sub control a colesterolului și tensiunii arteriale

 - Consumul de alcool numai cu măsură

 - Gestionarea stresului

"În general, se pare că lucrurile pe care le facem pentru a avea grijă de inimă sunt esențiale în menținerea sănătății creierului", mai spune Raisi-Estabragh.

Deoarece Raisi-Estabragh și colegii săi au găsit legături între sănătatea inimii și funcția cognitivă la persoanele fără boala legată de vârstă, cercetările lor sugerează că există mecanisme de bază care leagă cele două. Persoanele cu o structură și funcție cardiacă mai sănătoase ar putea fi mai puțin susceptibile de a dezvolta demență doar în virtutea anatomiei inimii și a modului în care furnizează sânge bogat în oxigen creierului.

Studiul a fost publicat în European Heart Journal — Cardiovascular Imaging în mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel