Semnul de pe limbă care arată dacă ai cancer. La ce să fii atent

Monika Baciu |
Data publicării:
cancer - FOTO: Freepik@photoroyalty
cancer - FOTO: Freepik@photoroyalty

Acest semn de pe limbă ar putea fi un semn de avertizare al cancerului.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard spun că limba poate oferi informații despre starea de sănătate. ercetătorii cred că culoarea limbii tale ar putea fi un semn de avertizare timpuriu al cancerului sau diabetului.

Cercetătorii de la Harvard spun că limba ta poate dezvălui multe despre sănătatea ta, fie că este vorba de aspectul său, culoare sau chiar textură. Oamenii de știință au concluzionat că limba ar trebui să aibă un aspect rotund și simetric.

Studiul spune că limba poate avea și un strat alb.

"În general, limba are o culoare roz deschis, deși unii pot avea o pigmentare mov sau maro în populațiile africane, asiatice și mediteraneene", arată studiul.

Potrivit lui Tien Jiang, Odontolog la Departamentul de Sănătate Orală Publică și Epidemiologie de la Școala de Medicină Dentară Harvard, stratul alb: "provine dintr-o proteină rezistentă numită keratină, care ne ajută să nu o zgâriem când mâncăm".

Culoarea limbii, influențată de alimente

Studiul a concluzionat, de asemenea, că culoarea limbii tale depinde de ceea ce mănânci. Umflăturile de pe limbă, cunoscute sub numele de papile, absorb culorile și reziduurile din alimentele și băuturile pe care le consumăm. De exemplu, curry-urile care conțin mult turmeric te pot lăsa cu o limbă galbenă și dulciurile albastre.

Vezi și: Tratamentul care previne 3 tipuri de cancer. Dr. Emel Nuraltay: Aici e secretul!

Culorile principale care acționează ca semn de avertizare

Semnul de pe limbă care arată dacă ai cancer - FOTO: Freepik@freestockcenter

Studiul spune că există trei culori principale care acționează ca un semn de avertizare

Maro sau negru

"O limbă maro sau neagră indică o afecțiune numită "limbă neagră păroasă", care apare atunci când papilele devin prea mari.

În mod normal, aceste mici umflături nu au mult spațiu pentru a crește, dar dacă o fac, pot prinde bacterii și amestecuri de alimente colorate, lăsând o tentă maro sau neagră", mai notează cercetătorii. Aceasta, se spune, poate fi cauzată de fumat, administrarea de antibiotice, uscăciunea în gură, consumul excesiv de cafea sau ceai și igiena orală deficitară.

Vezi și: ESWL, tratamentul pentru litiaza renală. Mihai Dobra: E non-invaziv. Poți să nu faci nimic sau poți să scoți un rinichi

Pete albe sau leziuni

Petele albe sau leziunile de pe limbă sunt un semn de supraîncărcare a drojdiei, au descoperit cercetătorii de la Harvard. Poate fi cauzată de afecțiuni precum diabetul, SIDA, administrarea de antibiotice, tratamentele pentru cancer, folosirea protezelor dentare, fumatul sau gura uscată.

În cazuri severe, leziunile pot fi un semn de cancer oral. La fel și dacă devin galbene, roșii și dureroase.

Vezi și: Restul alimentar care combate cancerul. Este antioxidant și combate inflamația. Cum se folosește, de fapt

Roșu strălucitor

Acest lucru ar putea însemna că suferiți de o deficiență de B12, scarlatină sau dureri în gât streptococice. Ultimile două afecțiuni vor fi însă însoțite de o erupție roșie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel