Sistemul imunitar: trei obiceiuri simple care îl îmbunătățesc

Angela Sabău |
Data publicării:
Alimente     FOTO: pexels.com
Alimente FOTO: pexels.com

Sistemul imunitar este unul dintre cele mai afectate în această perioadă, din cauza pandemiei care a afectat toată lumea.

„Din păcate, nu există o formulă magică prin care să ne stimulăm sistemul imunitar”, spune dr. Shannon Sovndal. „Chiar se rezumă la elementele de bază: lucrurile pe care le-au învățat părinții sau bunicii noștri. Mănâncă sănătos, dormi suficient, evită stresul pe cât posibil, nu atinge gura sau nasul și spală-te pe mâini!”

Iată câteva metode prin care ne putem stimula sistemul imunitar:

Alegeți mesele potrivite

Se spune că ești ceea ce mănânci. Și, desigur, știm cu toții că alimentele nesănătoase nu te fac sănătos. Ce ar trebui să mănânci pentru a-ți susține sistemul imunitar? Doctorul Raphael Kellman oferă o listă:

Legume fără amidon

Proteină slabă

Fructe de mare din sălbăticie

Ouă organice

Carne de pasăre organică

Probiotice naturale, cum ar fi varza murată, kimchee, chefir, legume fermentate, iaurt grecesc neîndulcit

Prebiotic natural precum anghinarea, jicama, usturoiul, sparanghelul

Evitați alimentele procesate

„Alimentele procesate conțin puțini nutrienți, dar ne dau senzația de sațietate astfel încât să poată lua locul alimentelor nutritive și care ar sprijini sistemul imunitar”, spune dr. Joan Ifland. Deși este realistă, înțelege că uneori oamenii doresc mâncare procesată. „Dacă se întâmplă ocazional, nu contează. Dar dacă se întâmplă des, sistemul imunitar nu primește suficiente substanțe nutritive și sistemul imunitar nu poate funcționa suficient de bine pentru a combate virusurile.

Nu luați prea multe suplimente

Doctorul Sovndal avertizează oamenii despre suplimente. „Mulți oameni au suplimente în casa lor, dar nu s-a dovedit că ajută cu adevărat dacă aveți o dietă nesănătoasă”, spune ea. Doctorul Purvi Parikh este, de asemenea, de acord. „Nu s-a dovedit că vreun supliment stimulează sistemul imunitar.” Prin urmare, nu luați suplimente ca înlocuitor al unei diete sănătoase.

Putem da un impuls sistemului imunitar?

Dr. Rand McClain crede că acest termen este adesea interpretat greșit. „Sistemul imunitar se dezvoltă în prima parte a vieții. Începând cu imunitatea pe care mama o dă copilului în ultimul trimestru de sarcină și care i se dă ulterior copilului prin alăptare. Atunci corpul învață să lupte împotriva bolilor”, a spus McClain. Nu este posibil să vă facem sistemul imunitar mult mai puternic decât este deja, dar sfaturile de mai sus sunt lucruri mici pe care le puteți face pentru a vă ajuta sistemul imunitar să nu cedeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel