SLĂBIRE: Diferența dintre îngrășare și balonare

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

SLĂBIRE: Mulți oameni nu fac diferența între balonare și îngrășare. De îndată ce burta noastră se extinde, credem că am câștigat câteva kilograme, deoarece grăsimea din burtă este adesea asociată cu creșterea în greutate. Iată cum faci diferența:

SLĂBIRE: De multe ori nu facem diferența între balonare și îngrășare. Mărirea burții nu înseamnă întotdeauna că aveți grăsimi suplimentare în jurul taliei, ci ar putea fi pur și simplu cazul balonării. Balonarea este un semn că digestia nu se face corect și este de obicei cauzată de producția excesivă de gaz. Faptul că mâncați excesiv este, de asemenea, unul dintre semnele acesteia. Dacă vă simțiți plin și umflat, atunci trebuie să fi mâncat prea mult.

Simptomele balonării: 

- Aveți stomacul tare și dureros? Dacă simțiți că aveți burta plină și umflată la maximum, și câteodată vă și doare, atunci s-ar putea să fiți balonat. Când v-ați îngrășat burta e moale. Dacă dimensiunile burții variază constant înseamnă că suferiți de balonare și digestie proastă. Multe femei se balonează înainte de menstruație și în zilele cu flux intens. Constipația este, de asemenea, unul dintre motive. Deci, verificați aportul de alimente, constipația și a dimensiunii taliei în zona buricului.

- Doar stomacul este voluminos? O altă modalitate de a ști dacă sunteți doar balonat sau dacă ați luat în greutate este să vedeți dacă aveți umflături și în alte părți ale corpului, cum ar fi sub brațe, la spate și pe picioare. Dacă da, atunci este cu siguranță momentul să slăbești. Dar dacă doar burta este umflată, atunci trebuie să faceți ceva pentru eliberarea gazului suplimentar acumulat în stomac.

Cum scăpați de balonare

Gestionați stresul

Gestionarea stresului și anxietății cu ajutorul yoga și a meditației ar trebui să vă ajute, deoarece amândouă pot provoca balonare. Stresul poate afecta negativ digestia și poate duce la probleme legate de intestin, inclusiv balonare. Stresul pune presiune asupra digestiei și dezechilibrează hormonii și neurotransmițătorii. Acest lucru duce la un mediu în care alimentele care ar putea fi digerate cu ușurință ajung să fie digerate prost, ducând la producerea de gaze și balonare.

Verificați dacă aveți intoleranță la gluten

Unele persoane se simt balonate după ce au mâncat pâine și alte alimente pe bază de grâu, deoarece sunt intolerante la gluten. Deci, verificați dacă vi se întâmplă asta și încercați să evitați alimentele pe bază de grâu și să vedeți dacă vă afectează dimensiunea stomacului.

Verificați aportul de sare

Prea multă sare poate duce la o acumulare excesivă de apă în stomac și în alte zone ale organismului (mâini, picioare). Așadar, încercați să evitați retenția de apă, consumând mai multă apă și evitând alimentele sărate.

Nu mâncați repede

Dacă mâncați prea repede mâncați mai mult, vă îngrășați și chiar vă balonați. Deci, încetiniți ritmul și bucurați-vă de fiecare mușcătură. Acest lucru va permite stomacului să vă trimită semnale către creier că este plin și, de asemenea, să digere cum trebuie alimentele.

Consumați probiotice și prebiotice

Adăugați probiotice și prebiotice la dieta dvs., deoarece acestea aduc în organism bacterii bune și îmbunătățesc flora intestinală.

Creșteți aportul de fibre

Aportul de fibre favorizează oricum pierderea în greutate și vă poate ajuta cu balonarea. Asigurați-vă că mâncați porții adecvate de grăsimi, proteine, carbohidrați și fibre.

Evitați băuturile răcoritoare

Băuturile acidulate pot duce la balonare și, de asemenea, la creșterea greutății. 

Beți suficientă apă

Consumul suficient de apă pe tot parcursul zilei vă va regla mișcările intestinului, va preveni constipația și senzația de balonare. Asigurați-vă că beți zilnic cantitatea potrivită de apă.

Mergeți după fiecare masă și faceți exerciții regulat

După mese, în loc să te întorci imediat pe scaunul de la birou digestia nu se face cum trebuie. Mai bine mergi la o scurtă plimbare. Sau urcă pe scări vreo 2-3 etaje. Este foarte foarte important să fiți activ fizic pe tot parcursul zilei și să vă asigurați că faceți exerciții fizice regulat. Asta vă va ajuta să evitați retenția de apă, va accelera digestia și consumul caloriilor, și va evita îngrășarea și balonarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel