Smartphone-ul, impact pozitiv sau negativ asupra vieții de familie?

Florina Pop |
Data publicării:
Telefonul mobil
Telefonul mobil

Unii părinții s-au îngrijorat că petrecerea timpului pe smartphone-urile lor ar avea un impact negativ asupra relațiilor cu copiii lor.

Cercetătorii australieni au analizat datele a 3.659 de sondaje ale părinților și au testat 84 de posibilități diferite ca să evalueze efectul utilizării telefonului asupra părinților în funcție de modul de folosire a smartphone-ului: de petrecere a timpului cu familia și de asociere sau nu cu conflictul familial. Rezultatele au arătat că folosirea smartphone-ului a fost asociată cu o mai bun (nu mai rău) parenting. Autorii au remarcat că, mai ales având în vedere medii familiale diverse, smartphone-urile joacă mai multe roluri în viața de familie, iar atunci când nu au un impact puternic asupra timpului familial, pot avea un rol pozitiv în procesul de parenting.

”Am găsit foarte puține dovezi ale problemelor și sperăm că aceste date ne ajută să ne îndreptăm către conversații mai constructive și mai nuanțate în jurul diverselor experiențe ale familiilor cu tehnologie, riscuri reale asociate părinților și unde putem susține cel mai bine”, susțin cercetătorii, într-un comunicat.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel