Social Media legată de depresie la adolescenți, în special la fete

DCMedical Team |
Data publicării:
Prea mult timp pe rețelele de socializare crește riscul de depresie la adolescenți
Prea mult timp pe rețelele de socializare crește riscul de depresie la adolescenți
Rețelele de socializare ne trezesc invidii
Rețelele de socializare ne trezesc invidii
  • Prea mult timp pe rețelele de socializare crește riscul de depresie la adolescenți
  • Rețelele de socializare ne trezesc invidii

Folosirea social media timp de cinci ore sau mai mult pe zi este legată de o creștere mare a riscului depresiei în rândul persoanelor de 14 ani și în special al fetelor, arată un nou studiu britanic.

În comparație cu fetele care au petrecut doar 1-3 ore zilnic pe social media, fetele care au petrecut cinci sau mai multe ore pe Snapchat, Instagram și alte site-uri de socializare au avut risc cu 50% mai mare de a dezvolta simptome depresive, spune o echipa de la University College London.

Efect mult mai grav la fete

Procentul a fost ceva mai mic pentru băieți - o creștere cu doar 35% a riscului pentru băieții care au folosit medii sociale tip de cinci sau mai multe ore pe zi.

„Am fost destul de surprinși când am văzut cifrele și am văzut acele procente brute: faptul că magnitudinea asocierii a fost atât de mare pentru fete față de băieți", a explicat autorul studiului Yvonne Kelly, profesor de epidemiologie și sănătate publică la Universitate , pentru CNN.

Cercetătorii au subliniat că studiul nu a putut demonstra că folosirea excesivă de social media a provocat simptome depresive, doar că a existat o asociere. Simptomele depresive au inclus sentimente de singurătate, nefericire sau neliniște
Cercetătorii au analizat datele dintr-un studiu național care a inclus aproape 11.000 de britanici de 14 ani născuți între 2000 și 2002.

Datele au arătat că fetele erau în mod obișnuit pe social media mai mult decât băieții: aproximativ 43% dintre fete au folosit media sociale trei sau mai multe ore pe zi, în comparație cu aproximativ 22% dintre băieți.

Rezultatele studiului au fost publicate pe 3 ianuarie în jurnalul EClinicalMedicine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel