Somn mai mult, memorie mai bună. Dr Vasi Rădulescu: există puține lucruri la fel de benefice ca un somn de calitate

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Mulți dintre noi nu conștientizează beneficiile unui somn de calitate.

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu subliniază, pe blogul său, că ”există puține lucruri la fel de benefice pentru memorie ca un somn bun”.

În primul rând, un somn de calitate vă îmbunătățește memoria și vă ajută să nu vă simțiți obosit în timpul zilei.

”Somnul ne ajută, de asemenea, să consolidăm amintirile pe care dorim să le păstrăm, transferându-le de la amintirile accesibile în mod tranzitoriu la cele care pot fi rememorate ani mai târziu. Atât amintirile pentru fapte, cât și cele pentru abilități prezintă o retenție mai mare pe o perioadă de 12 ore care include somnul față de o perioadă de 12 ore în timp ce sunteți treaz. (...)

Deși visați în mai multe stadii ale somnului, cele mai interesante și mai vii vise ale dumneavoastră au loc, de obicei, în timpul somnului cu mișcări rapide ale ochilor (REM), așa numitul somn pentru că, în timp ce ochii dumneavoastră se mișcă rapid, corpul dumneavoastră este altfel paralizat. În timpul somnului REM, amintirile dvs. nou consolidate devin interconectate cu amintirile dvs. anterioare, inclusiv cu cele din viața dvs., precum și cu biblioteca dvs. de fapte și cunoștințe. Această conexiune între amintirile recente și amintirile și cunoștințele anterioare este unul dintre motivele pentru care vă puteți trezi cu o perspectivă nouă și valoroasă asupra unei probleme – sau poate chiar cu o soluție completă!”, amintește medicul Vasi Rădulescu.

Potrivit acestuia, dacă vreți să vă îmbunătăți memoria, ”veți avea mai multe șanse să vă amintiți informațiile pentru examen, documentele pentru ședință și numele colegilor de clasă pe care le treceți în revistă dacă treceți zilnic, timp de mai multe zile, peste materialul pe care doriți să îl rețineți, fiecare fiind urmat de un somn revigorant de șapte până la nouă ore în fiecare noapte”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel