Somnul de frumusețe n-ar fi doar un mit

Adisa Codruț |
Data publicării:
Somn
Somn

Biologii de la Universitatea din Manchester au explicat, pentru prima dată, de ce un somn de calitate ar fi benefic oamenilor pentru a doua zi.

Somn, frumusețe. Cercetători de la Universitatea din Manchester, Anglia, arată, în urma unui studiu efectuat pe șoareci, modul în care mecanismul ceasului corpului sporește capacitatea de a ne menține corpul atunci când suntem cei mai activi.

Autorii cercetării susțin că descoperirea aruncă o lumină fascinantă asupra matricei extracelulare a corpului - care oferă suport structural și biochimic celulelor sub formă de țesut conjunctiv, cum ar fi osul, pielea, tendonul și cartilajul. Peste jumătate din greutatea noastră corporală este matricială, iar jumătate din aceasta este colagen. Oamenii de știință au înțeles de mult că acesta este complet format până la împlinirea vârstei de 17 ani. Acum, cercetătorii au descoperit că există două astfel de tipuri.

"Colagenul oferă organismului structura și este cea mai abundentă proteină a noastră, asigurând integritatea, elasticitatea și rezistența țesutului conjunctiv al corpului. Este intuitiv să crezi că matricea noastră ar trebui să fie uzată de uzură, dar nu este și acum știm de ce: ceasul corpului nostru face un element care este sacrificial și poate fi reînnoit, protejând părțile permanente ale matricei. Așadar, dacă vă imaginați cărămizile din pereții unei camere ca fiind o parte permanentă, vopseaua de pe pereți ar putea fi văzută ca partea sacrificială care trebuie reînnoită de fiecare dată. (...) Știind acest lucru ar putea avea implicații asupra înțelegerii biologiei noastre la nivelul său cel mai fundamental. S-ar putea, de exemplu, să ne ofere o perspectivă mai profundă a modului în care vindecăm rănile sau cum îmbătrânim", afirmă unul dintre cercetătorii implicați în studiu, profesorul Karl Kadler, potrivit sciencedaily.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel