Lipsa somnului te poate face să mănânci mai mult

Dacă ai nevoie de încă un motiv pentru a dormi suficient, iată unul care te poate trezi: Știința arată că lipsa somnului te poate face să mănânci mai mult.

 

Studiile au arătat că privarea totală de somn poate declanșa un sistem de recompense în creier, ca răspuns la stimuli alimentari. Dar până nu demult cercetătorii nu știau dacă există o relație similară între tulburările de somn de zi cu zi și reacția creierului la alimente, notează Medicinenet.

Cercetătorii au observat voluntarii care au intrat într-o perioadă de studiu de nouă zile cu un plan de somn bine stabilit. În condiții ideale de somn, oamenii de știință au putut să arate două lucruri: faptul că și pierderile mici ale somnului pot pune „creierul în pericol de hiperactivare la declanșatoarele alimentare din viața de zi cu zi, ceea ce ar putea fi un factor de risc pentru obezitatea și alte boli". Acestea includ tulburarea metabolică, primul pas către diabet. Cu toate acestea, obținerea unei perioade corecte de somn pare să reducă această hipersensibilitate la stimulii alimentari. Studiul a fost publicat în revista Sleep.

Un alt studiu, publicat în Journal of Applied Psychology, a adăugat stresul la amestec. Cercetătorii au descoperit că atunci când oamenii veneau acasă după o zi grea la serviciu, aveau mai multe șanse să mănânce mai mult dacă erau de asemenea lipsiți de somn. Pur și simplu, dacă nu dormi suficient, alegerile alimentare nesănătoase ar putea arăta destul de bine creierului tău.

Obținerea unui somn corect nu este bună numai pentru focalizare, ci și pentru siluetă. Pentru majoritatea oamenilor, somnul corespunzător ar trebui să dureze între șapte și opt ore în fiecare seară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel