Sorina Pintea, despre cazul de la Buzău: „Dacă este neglijență, vom acționa în consecință”

Angela Sabău |
Data publicării:
Sorina Pintea, ministrul Sănătății
Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Sorina Pintea a trimis Corpul de Control al Ministerului Sănătății chiar azi la Buzău, acolo unde noaptea trecută a avut loc o tragedie. Patru pacienți au murit și nouă au fost răniți, după ce au fost atacați de un pacient. Trei răniți sunt în stare gravă, unul urmând a fi transportat la București. 

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a decis trimiterea de urgență a Corpului de Control al Ministerului Sănătății pentru a verifica situația de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Sapoca.

Decizia vine după evenimentul de azi noapte, în urma căruia patru pacienți au fost uciși și nouă răniți, în urma atacului unui pacient în sevraj etilic.

„Din informațiile primite de Ministerul Sănătații de la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență și de la conducerea Spitalului, în jurul orei 3:30 în această dimineață, unul dintre pacienții internați în secția de psihiatrie acuți, aflat în salonul cu regim normal, a luat un stativ de perfuzii și a lovit în zona capului pacienții din salonul său și din unul dintre cele alăturate, unde erau internate femei”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății. 

În urma agresiunii, patru pacienți au decedat (trei au decedat pe loc, iar unul după ce a fost transportat la UPU Spitalul Județean Buzău), alți trei pacienți sunt răniți cu traumatisme cranio-cerebrale majore și șase pacienți au traumatisme cranio-cerebrale/ faciale minore, se mai arată în document.

Un pacient, transportat la București

În prezent, cei trei dintre pacienți (doi bărbați și o femeie) răniți grav se află internați la Spitalul Județean Buzău, iar unul dintre bărbați va fi transportat la Spitalul de Urgență Floreasca București, ceilalți rămânând internați, deocamdată, la Buzău. Și ceilalți șase pacienți care au traumatisme craniene minore și faciale vor rămâne deocamdată la sptalul din Buzău.

În pavilionul în care a avut loc tragedia erau de serviciu un medic și șapte asistenți, trei infiermiere și doi muncitori pentru supravegherea bolnavilor psihic periculoși.

Managerul unității medicale a declarat că agresorul era internat pentru probleme cauzate de alcool respectiv sevraj etilic, și a lovit victimele fără ca acestea să apuce să ceară ajutor. Ultima victimă care a fost rănită s-a trezit și a reușit să alerteze personalul medical.

„Am cerut o verificare amănunțită și rapidă Corpului de Control. Dacă este neglijență, vom acționa în consecință”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Corpul de Control al Ministerului Sănătății ajunge chiar azi la Buzău, acolo unde a avut loc tragedia.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel