Spanac, salată, sfeclă roșie. Un motiv în plus ca să le consumăm zilnic

Florina Pop |
Data publicării:
Spanac
Spanac

Consumul unei singure porții de legume cu frunze verzi în fiecare zi ar întări forța mușchilor picioarelor.

O cercetare a Universității Edith Cowan, Australia, susține că o singură porție de legume cu frunze verzi pe întărește funcția mușchilor. Specialiștii au observat că persoanele care au consumat o dietă bogată în nitrați, în principal din legume, au o funcție musculară semnificativ mai bună a membrului inferior. Cercetătorii au analizat date de la 3.759 de australieni și au descoperit că cei cu cel mai mare consum regulat de nitrați au o rezistență cu 11% mai mare a membrelor inferioare decât cei cu cel mai mic aport de nitrați. Și merg mult mai repede.

”Studiul nostru a arătat că dietele bogate în legume bogate în nitrați vă pot întări puterea musculară independent de orice activitate fizică. Cu toate acestea, pentru a optimiza funcția musculară, propunem că o dietă echilibrată, bogată în legume cu frunze verzi, în combinație cu exerciții fizice regulate, inclusiv antrenamente cu greutăți, este ideală”, a afirmat cercetătorul principal, dr. Marc Sim, de la Institutul pentru Cercetări Nutritive al universității amintite, potrivit medicalxpress.

Potrivit experților australieni, legumele bogate în nitrați, cum ar fi salata verde, spanacul, varza și chiar sfecla roșie, au oferit cele mai mari beneficii pentru sănătate. ”Ar trebui să consumăm o varietate de legume în fiecare zi, (...) pentru a obține o serie de beneficii pozitive pentru sănătate, pentru sistemul musculo-scheletal și cardiovascular”, adaugă dr Sim.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel