Speli vasele, trăiești mai mult. Cum te mențin sănătos activitățile domestice

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Spălatul vaselor    Foto: pixabay.com
Spălatul vaselor Foto: pixabay.com

Se crede că femeile trăiesc mai mult decât bărbații, însă nu este clar care anume este motivul. Un studiu rcent pare să fi adus lumină în această problemă.

Unul dintre lucrurile care interesează pe toată lumea, mai ales când îmbătrânesc este să trăiască mai mult. Facem mișcare, mâncăm sănătos, mergem regulat la medic tocmai pentru a ne prelungi viața cât mai mult. Dar se pare că asta nu este suficient pentru a ne prelungi viața. Un nou studiu arată că făcând zilnic treburile casnice ne ajută să trăim mai mult. Chiar și activități ușoare, cum ar fi să măturați podeaua sau să împăturiți hainele pot ajuta să duceți o viață mai lungă.

Mai multă muncă, mai multe beneficii pentru sănătate 

Aproximativ 6.000 de persoane, toate femei cu vârste între 63 și 99 de ani au participat la un studiu recent. Informațiile despre activitatea lor fizică zilnic au fost colectate timp de o săptămână, iar apoi medicii au monitorizat sănătatea lor timp de trei ani.

Rezultatele au fost destul de interesante. Atunci când femeile au petrecut 30 de minute pentru activități fizice ușoare în jurul casei, au avut un risc de deces mai mic cu 12% în comparație cu celălalt grup. Când un participant a făcut regulat în 30 de minute de activitate moderată până la viguroasă, cifrele au fost și mai bune. În acest caz, speranța de viață a crescut la 39%. Acest lucru a fost valabil pentru toate femeile, indiferent de greutate, vârstă sau cultură.

Spălatul vaselor scade nivelul de stres

Această constatare este destul de remarcabilă, deoarece arată cât de ușor este pentru cineva să experimenteze beneficii pentru sănătate. Chiar dacă își desfășoară activități fizice ușoare în jurul casei, poate fi un beneficiu. „A face ceva este mai bine decât a nu face nimic”, a menționat autorul principal al studiului.

Cercetătorii au spus că informațiile provin de la femei mai în vârstă, dar că sunt aplicabile și femeilor mai tinere. Dezvoltarea acelor obiceiuri sănătoase pe când suntem tineri ne ajută să le menținem pentru tot restul vieții.

Alte studii arată, de asemenea, legătura dintre mortalitate și nivelurile de stres. Există un alt motiv pentru a-ți face treburile casnice. Când oamenii spală vasele cu atenție, își măresc concentrarea cu 25% și scade anxietatea cu 27%. Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să vă prelungiți viața.

Chiar trebuie să vă concentrați asupra procesului. Dacă nu acordați atenție la ceea ce faceți, nu veți avea aceleași beneficii pentru sănătate.

 

Sursa, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel