Spitalul Grigore Alexandrescu. Cea mai frumoasă campanie de Crăciun: Stă internat de ani buni un altfel de pacient

Cătălina Burghelea / 13 dec 2018 / 18:08
Pian marca Dussendorf
Pian marca Dussendorf

Nimic nu este mai frumos ca, de sărbători, să dăruiești și să primești fie lucruri materiale, fie cu valoare spirituală.

Ionuț Cristache, jurnalist TVR, dorește să aducă multă bucurie în inima copiilor internați la spitalul de copii Grigore Alexandrescu, unde "zace" un pian vechi de 60 de ani.

Inițiativa jurnalistului TVR este una laudabilă și constă în repararea pianului marca Dussendorf, pentru care este necesară suma de 4500 de euro.

Mai jos redăm textul complet:


"În spitalul de copii Grigore Alexandrescu stă internat de ani buni un altfel de pacient. Are aproape 60 de ani și o sănătate șubredă. Avea cândva misiunea de a mai alina din suferința pacienților și acum ar putea însenina zilele micuților internați în spital, dar, după cum vă spuneam, nu se simte prea bine. Vorbim despre un pian marca Dussendorf din anul 1960 care a fost donat de Fundația Rockefeller, în onoarea prof.dr. George Emil Palade spitalului Caraiman.

Ulterior, odată cu desființarea lui, pianul a ajuns în patrimoniul Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu prin anul 2003. De atunci zace în uitare, sub o copertină, undeva în holul spitalului.

Haideți să-l readucem la viață, să facem din nou să cânte Pianul Copilăriei și să dovedim încă o dată că magia sărbătorilor chiar există. Însănătoșirea lui costă aproximativ 4500 de euro.

Puteți dona pentru Pianul Copilăriei în oricare dintre cele două conturi:

CONT IBAN în lei RO97RNCB0072049707680003".

CONT IBAN în euro RO70RNCB0072049707680004

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy