Sportul care arde cele mai multe calorii

Scutaru Cristina |
Data publicării:
sport
sport

Câte calorii voi arde cu o oră de mers pe jos? Pot compensa tot ce am mâncat dacă pedalez 30 de minute? Care este sportul care arde cele mai multe calorii? Sunt întrebări care se repetă mereu, fără să obținem - cel puțin până acum - un răspuns clar.

"Caloriile consumate prin sport depind de mai mulți factori printre care sexul, greutatea, vârsta și înălțimea persoanei în cauză", rezumă Francisco Miguel Tobal, director al Școlii de Medicină de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Complutense din Madrid.

Deci este posibil să știți care sport arde cele mai multe calorii?

"Da, fără îndoială, deși fiecare caz este particular, folosind formule matematice puteți să vă faceți o idee foarte apropiată", spune Tobal.

În afară de canotaj, vorbim și despre judo (363 kcal la fiecare jumătate de oră), alergat (325 kcal) sau patinaj (315 kcal), fie pe gheață, fie pe roți. Alte discipline mai populare presupun un consum energetic mai scăzut: este vorba de alpinism (270), de înot (250) sau de ciclism (150), scrie Consumer.es.

În orice caz, dacă o persoană decide că trebuie să ardă calorii, nu ar trebui să aleagă, în primul rând, sportul care implică mai mult consum. "Înainte de a obține ceva de bază, veți începe cu o activitate blândă, de mers pe jos de exemplu, astfel încât, puțin câte puțin, să puteți suporta un consum caloric mai mare. În același timp, dieta ar trebui să vizeze scăderea în greutate", recomandă profesorul.

Minimum 20 de minute

”Important este ca activitatea să fie măcar de 20 de minute, chiar dacă vorbim de mersul pe jos. Cheia stă în durată. Este preferabil ca o persoană să meargă 4 km/h timp de o oră,  iar apoi și să ajungă să meargă cu viteza de 5 km/h timp de 20 minute”, mai spune profesorul.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, adulții ar trebui să practice minimum 150 de minute pe săptămână a ceea ce ei numesc "activități fizice aerobice moderate", printre care mersul pe jos în ritm rapid, dans, grădinărit, treburi prin gospodărie,  plimbări cu animale de companie și lucrări generale de construcție. De asemenea, nu ar fi rău ca 75 de minute pe săptămână să mergeți cu bicicleta, să faceți aerobic, să înotați sau să jucați fotbal, volei sau baschet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel