Suicidul în rândul copiilor și tinerilor: cifre îngrijorătoare

Angela Sabău |
Data publicării:
Depresia poate avea cauză hormonală
Depresia poate avea cauză hormonală

Copiii și adolescenții care se rănesc singuri au un risc crescut de sinucidere. Un studiu arată cifre alarmante.

Copiii și adolescenții care se rănesc singuri au un risc crescut de sinucidere, potrivit unui studiu publicat online 8 ianuarie în The Lancet Child & Adolescent Health.

Keith Hawton, medic de la Universitatea din Oxford din Regatul Unit, și colegii au analizat datele de la 9.173 de persoane cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, care s-au prezentat la serviciul de urgență la cinci spitale din studiu, după auto-vătămare non-fatală între 1 ianuarie 2000 și 31 decembrie 2013.

Cercetătorii au descoperit că 124 de persoane au murit până la sfârșitul studiului, la 31 decembrie 2015. Dintre acești indivizi, 44% au murit prin sinucidere, 22% prin moarte accidentală și 34% din alte cauze. În 82% din cazurile de decese sinucigașe au fost copii și adolescenți care și-au produs anterior auto-vătămare.

Conexiunea între auto-vătămare și sinucidere a apărut frecvent. În această cohortă, incidența de sinucidere a fost semnificativ crescută comparativ cu rata estimată la populația generală a copiilor între 10 și 18 ani din Anglia. Riscul de suicid crescut a fost asociat cu adolescenți de sex masculin, care s-au prezentat cu auto-vătămări și auto-vătămare repetată „Există o nevoie clară de a identifica intervențiile preventive care ar putea reduce riscul de auto-vătămare la copii și adolescenți, repetarea comportamentului și moartea prematură din cauza suicidului și a altor cauze prevenibile în populația de auto-vătămare”, scriu autorii.

 

Sursa, aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel