Supă cu găluște: ingredientul care face găluștele pufoase. Chef Sorin Bontea: Asta-i tot. Așa nu fac cocoloașe și nu rămâi fără zeamă

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Supa cu galuste - Foto: Youtube Chefi la cutite
Supa cu galuste - Foto: Youtube Chefi la cutite

Marea greșeală pe care ai făcut-o până acum cu supa de găluște. Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul. Cum se fac, de fapt, găluștele.

Chef Sorin Bontea este cunoscut pentru rețetele sale pe care le împărtăeșește cu publicul larg și cu toți cei ce-l apreciază.

De această dată, îți vom prezenta rețeta de supă de pui cu găluște a lui Chef Sorin Bontea, care a cucerit o mulțime de gospodine. Deși poate părea o rețetă simplă pentru cei pricepuți în bucătărie, există un ingredient secret care face supa delicioasă și găluștele pufoase.

Cunoscutul bucătar și jurat de la "Chefi la cuțite" are o rețetă specială, foarte ușor de preparat, iar dacă o faceți ca la carte cu ingredientul lui minune, sigur nu o să dați greș cu această rețetă.

Cele mai păcătoase alimente. Anca Alungulesei: Ne obosesc cel mai tare! Ăsta este un mare semnal de alarmă. Creierul devine dependent de gust și îl va cere mereu

Leonard Azamfirei: Un medic care face gardă în pijama NU poate să fie plătit la fel ca un medic dintr-un spital de Urgență, care nu se oprește într-o gardă deloc

Celebrul chef consideră că această supă este cea mai populară din România și astfel a decis să împărtășească rețetă lui cu toată lumea.

"Care este cea mai populară supă a noastră? Eu cred că este cea cu găluște, așa că o să vă arăt cum fac eu această rețetă", spune Chef Sorin Bontea.

Supă cu găluște - Ingrediente:

- ceapă

- țelină

- păstârnac

- morcov

- 2 ouă

- griș

- pătrunjel

- sare

- piper

- praf de copt

"Ingredientele sunt simple. Cum zice românul, asta-i tot", spune chef Sorin Bontea.

Supă cu găluște - Mod de preparare:

"Am pus puiul la fiert, dar ce-am făcut înainte? L-am fiert 2-3 minute în altă oală, după care l-am spălat și îl pun din nou la fiert, ca să iasă supa curată. Puiul este gata, acum adaug și legumele tăiate în bucăți mari, pentru că oricum le voi scoate. Le las să fiarbă la foc mic și pun și toate cotoarele de pătrunjel în ea", a mai spus chef Sorin Bontea.

Ce salariu are un medic de familie dacă lucrează la țară. Ancuța Daisa: Poate să aibă și 2 puncte de lucru. I se acordă sporuri de zonă și sporuri de până la 100%

Supă cu găluște. Ingredientul care face găluștele pufoase

Ei bine, asta nu este tot, pentru că la fel ca orice bucătar și chef Sorin Bontea are un secret pentru un preparat perfect. În ceea ce privește supa de pui cu găluște, celebrul bucătar spune că există un secret care stă în găluște.

Pentru a ieși pufoase, chef Sorin Bontea pune în găluște praf de copt. 

"Am ouăle și praful de copt, pe care-l amestec cu grișul, ca să nu facă cocoloașe. Batem ouăle bine, punem griș și amestecăm.

Cu cât facem compoziția mai tare a găluștelor, cu atât ele vor trage mai multă supă și riști să rămâi fără zeamă. Consistența trebuie să curgă din tel și o las 5 minute, ca să se umfle grișul.

Între timp, scot carnea și legumele din supă, dacă vreți, puteți curăța cărnița și să o lăsați în supă, și cu morcovul la fel. Ideea este că supa nu trebuie să fiarbă, când punem găluștele. Le facem mai mari, cu o linguriță. Îi pun capac, când termin, la foc foarte mic, să se gătească foarte bine.

Miroase așa de bine. Se vede că găluștele sunt pufoase, nici nu trebuie să le mai gust. E foarte bună", a conchis chef Sorin Bontea, pe canalul său de YouTube.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel