Supă cu găluște: ingredientul care face găluștele pufoase. Chef Sorin Bontea: Asta-i tot. Așa nu fac cocoloașe și nu rămâi fără zeamă
Marea greșeală pe care ai făcut-o până acum cu supa de găluște. Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul. Cum se fac, de fapt, găluștele.
Chef Sorin Bontea este cunoscut pentru rețetele sale pe care le împărtăeșește cu publicul larg și cu toți cei ce-l apreciază.
De această dată, îți vom prezenta rețeta de supă de pui cu găluște a lui Chef Sorin Bontea, care a cucerit o mulțime de gospodine. Deși poate părea o rețetă simplă pentru cei pricepuți în bucătărie, există un ingredient secret care face supa delicioasă și găluștele pufoase.
Cunoscutul bucătar și jurat de la "Chefi la cuțite" are o rețetă specială, foarte ușor de preparat, iar dacă o faceți ca la carte cu ingredientul lui minune, sigur nu o să dați greș cu această rețetă.
Celebrul chef consideră că această supă este cea mai populară din România și astfel a decis să împărtășească rețetă lui cu toată lumea.
"Care este cea mai populară supă a noastră? Eu cred că este cea cu găluște, așa că o să vă arăt cum fac eu această rețetă", spune Chef Sorin Bontea.
Supă cu găluște - Ingrediente:
- ceapă
- țelină
- păstârnac
- morcov
- 2 ouă
- griș
- pătrunjel
- sare
- piper
- praf de copt
"Ingredientele sunt simple. Cum zice românul, asta-i tot", spune chef Sorin Bontea.
Supă cu găluște - Mod de preparare:
"Am pus puiul la fiert, dar ce-am făcut înainte? L-am fiert 2-3 minute în altă oală, după care l-am spălat și îl pun din nou la fiert, ca să iasă supa curată. Puiul este gata, acum adaug și legumele tăiate în bucăți mari, pentru că oricum le voi scoate. Le las să fiarbă la foc mic și pun și toate cotoarele de pătrunjel în ea", a mai spus chef Sorin Bontea.
Supă cu găluște. Ingredientul care face găluștele pufoase
Ei bine, asta nu este tot, pentru că la fel ca orice bucătar și chef Sorin Bontea are un secret pentru un preparat perfect. În ceea ce privește supa de pui cu găluște, celebrul bucătar spune că există un secret care stă în găluște.
Pentru a ieși pufoase, chef Sorin Bontea pune în găluște praf de copt.
"Am ouăle și praful de copt, pe care-l amestec cu grișul, ca să nu facă cocoloașe. Batem ouăle bine, punem griș și amestecăm.
Cu cât facem compoziția mai tare a găluștelor, cu atât ele vor trage mai multă supă și riști să rămâi fără zeamă. Consistența trebuie să curgă din tel și o las 5 minute, ca să se umfle grișul.
Între timp, scot carnea și legumele din supă, dacă vreți, puteți curăța cărnița și să o lăsați în supă, și cu morcovul la fel. Ideea este că supa nu trebuie să fiarbă, când punem găluștele. Le facem mai mari, cu o linguriță. Îi pun capac, când termin, la foc foarte mic, să se gătească foarte bine.
Miroase așa de bine. Se vede că găluștele sunt pufoase, nici nu trebuie să le mai gust. E foarte bună", a conchis chef Sorin Bontea, pe canalul său de YouTube.
-
-
-
Osteoporoza, o boală tăcută care nu trebuie ignorată20.10.2025, 17:22
-
Terapia care reduce colesterolul cu aproape 50%20.10.2025, 17:01
-
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
