Te simți deprimat? 7 moduri de a scăpa de depresie

DCMedical Team |
Data publicării:
Depresie
Depresie

Să știi cum să gestionezi aceste sentimente te poate ajuta să treci peste ele și să trăiești viața pe care ți-o dorești! Este nevoie doar de o anumită conștientizare și de puțină acțiune.

Faptul că vă simțiți deprimat, de cele mai multe ori, înseamnă că vă luptați cu un anumit tip de depresie. Acest cuvânt sună înfricoșător, dar nu trebuie să fie. Iată câteva moduri prin care puteți combate depresia:

1. Evaluați situația

Există două tipuri de depresie pe care le puteți simți: situațională și chimică. Acestea au simptome similare, dar cauze diferite. Să știți ce fel de depresie aveți este primul pas. Depresia situațională este cauzată de ceva ce se întâmplă în viața dumneavoastră. Atunci când se întâmplă ceva important care vă întristează - cum ar fi moartea unor membri ai familiei, un divorț sau pierderea unui loc de muncă - puteți deveni deprimat situațional. Acest tip de depresie are, de obicei, un început cauzat de un anumit eveniment și un sfârșit. Este adesea tratat diferit de depresia chimică. Depresia chimică este rezultatul faptului că, chimia creierului dumneavoastră este oprită într-un asemenea mod încât duce la gânduri negative, sentimente de inutilitate și alte simptome. De cele mai multe ori te naști cu depresie chimică, dar poate fi cauzată și de un eveniment de viață traumatizant. Ți se poate întâmpla chiar dacă viața ta merge excelent.

2. Faceți lucruri care vă fac să vă simțiți bine

Dacă te simți deprimat, înclinația ta este să te prăbușești. Rămâi în pat, nu faci duș și nu mănânci bine și reduci contactul cu cei dragi. Cu toate acestea, dacă te confrunți cu simptome de depresie, prăbușirea este absolut cel mai rău lucru pe care îl poți face. În schimb, este important să faci lucruri care te fac să te simți bine. Scrieți o listă cu toate ideile bune la care vă puteți gândi, astfel încât, atunci când sunteți deprimat, să fiți pregătit.

3. Controlați-vă gândurile

Din păcate, atunci când te confrunți cu depresia, cel mai mare dușman sunt gândurile. Este foarte important să-ți menții creierul ocupat.

Yoga este o modalitate foarte bună de a face acest lucru - ești atât de ocupat să încerci să-ți dai seama de poziția ta, încât nu ai ocazia să te gândești la altceva. De asemenea, are avantajul suplimentar de a-ți tonifia corpul și de a te face să te simți puternic, ceea ce poate fi de ajutor.

Alte opțiuni pentru a vă păstra mintea liniștită și pentru a evita gândurile negative sunt: cititul, mersul la un film, ieșirile cu prietenii, potrivit yourtango

4.  Ieșiți afară

Aflați continuarea pe Spectacola

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel