Tensiune arterială, fluctuații mari. Sfaturile experților de la Harvard

Florina Pop |
Data publicării:
Hipertensiunea arterială
Hipertensiunea arterială

Specialiștii care fac recomandări pe site-ul Școlii de Medicină de la Harvard sfătuiesc oamenii care au fluctuații mari ale tensiunii arteriale să meargă la medic.

„Tensiunea arterială are fluctuații mari în fiecare zi", scrie un cititor al paginii Școlii de Medicină de la Harvard. Acesta mai afirmă că tensiunea sa arterială fluctuează de la 210/110 la 100/50 și precizează și substanțele pe care le ia pentru angină pectorală - 15 mg dinitrat de izosorbid și un nitrat cu eliberare lentă – și pentru a-și încetini ritmul cardiac - 10 mg atenolol, potrivit health.harvard.edu.

Acesta mai amintește că fluctuațiile de tensiune îl obosesc, că dieta sa este excelentă și încearcă să fie o persoană activă. Nelămurirea sa era legată dacă glandele suprarenale ar avea vreo legătură cu starea sa.

Tensiune arterială, fluctuații: efectele pastilelor?

Medicul Thomas Lee, editorul-șef al publicației Harvard Heart Letter, îi răspunde că este riscant să mai adauge medicamente pentru tensiunea arterială ca să controleze momentele când ea este ridicată.

„Există unele afecțiuni în care glandele suprarenale produc cantități mari de adrenalină, ceea ce poate determina creșterea tensiunii arteriale. Dar este puțin probabil să fie precipitată de stresul minor. Este, mai probabil, efectul izosorbid dinitratului. Atunci când acesta intră (n. r. în corp), ar putea scădea brusc tensiunea arterială, provocând fluctuațiile pe care le vedeți. Isosorbid dinitratul este, de asemenea, un azotat cu eliberare lentă și, de obicei, nu este o idee bună să luați două dintre acestea simultan. Vă sugerez să întrebați medicul dumneavoastră să vă revizuiască medicamentele, inclusiv dozele și calendarul", recomandă expertul Harvard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel