Tensiune arterială: medicamente pentru scăderea ei duc la disfuncție erectilă?

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Hipertensiune
Hipertensiune

Medicamentele pentru tensiunea arterială pot scădea impulsul sexual. Însă, susține un expert de la Harvard, problemele sexuale sunt un efect secundar al multor pastile.

Tensiune arterială, disfuncție erectilă. Medicul Howard LeWine, editor-șef al publicației Harvard Men's Health Watch, susține că problemele sexuale sunt un efect secundar al multor medicamente, inclusiv al celor prescrise pentru scăderea tensiunii arteriale.

”Aveți dreptate că disfuncția erectilă este menționată cel mai des. Dar medicamentele pentru tensiunea arterială pot, de asemenea, să scadă impulsul sexual sau să îngreuneze atingerea orgasmului. Dintre diferitele clase de medicamente prescrise pentru a reduce tensiunea arterială, blocanții beta și diuretice provoacă probabil cele mai multe efecte secundare sexuale”, îi răspunde specialistul unui cititor al Harvard Health Publishing.

Pe de altă parte, efectele secundare sexuale ar apărea mai rar la blocanți ai receptorilor angiotensinei și la blocanți ai canalelor de calciu. ”Tensiunea arterială ridică de la sine crește riscul de a dezvolta întărirea arterelor, ceea ce poate încetini fluxul de sânge al penisului și poate afecta performanța sexuală”, afirmă expertul de la Harvard, potrivit sursei citate.

Însă, explică expertul, dacă simptomele au început la scurt timp după ce ați început să luați un medicament pentru tensiunea arterială sau orice alt medicament nou, ar fi de preferat să vă informați medicul. Acesta vă poate scădea doza ori vă poate opri să mai luați o vreme acea pastilă. Asta vă ajută să aflați dacă problemele voastre sexuale sunt legate de medicamentul pentru scăderea tensiunii arteriale. De aceea, trebuie să o verificați frecvent și să vă asigurați că nu depășește limitele cele normale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel