Testare gratuită a glicemiei pentru locuitorii sectorului 1, la Complexul Caraiman

Adisa Codruț |
Data publicării:
Aparat de verificare a glicemiei
Aparat de verificare a glicemiei

Locuitorii sectorului 1 care doresc să-și evalueze starea de sănătate vor beneficia gratuit de teste de glicemie și de măsurarea tensiunii arteriale, joi și vineri, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, informează autoritatea locală.

Campania, organizată de Primăria sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, se va desfășura joi, în intervalul 09,00 - 18,00, în incinta complexului medical din strada Caraiman 33 A.

Cu această ocazie, o echipă de medici și asistenți medicali din cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman va face gratuit teste de glicemie și tensiune arterială. În plus, în intervalul 09,00 - 16,00, un medic diabetolog voluntar va oferi consiliere de specialitate celor care vor să își evalueze starea de sănătate.

Acțiunea va continua și vineri, în Centrul Comercial Orhideea (Splaiul Independenței nr. 210-210B), în parteneriat cu Colegiul UCECOM „Spiru Haret" - Școala Postliceală Sanitară. Aici testările de glicemie se vor face în intervalul orar 09.00 – 19.00.

Acesta este al treilea an consecutiv în care Primăria sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, susține, printr-o inițiativă de acest gen, Ziua Mondială a Diabetului, marcată anual pe 14 noiembrie.

Complexul Multifuncțional Caraiman este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, care oferă servicii gratuite locuitorilor, menționează Primăria sectorului 1.

Potrivit sursei citate, complexul și-a îmbunătățit și diversificat în mod constant serviciile oferite pacienților din sectorul 1. În prezent, complexul dispune de 17 cabinete medicale, printre care se numără: ginecologie, oftalmologie, urologie, oncologie, dermatologie, radiologie, cardiologie, imagistică medicală.

Tot aici a fost deschis un Centru de Recuperare Medicală, care oferă servicii de fizioterapie, kinetoterapie și reabilitare funcțională, precum și un Centru de zi Alzheimer, în care pacienții cu demență sau cu alte tulburări neurodegenerative sunt luați de acasă de către un echipaj medical, aduși la centru, îngrijiți până la ora 18,00 și transportați înapoi la domiciliu.

Ultima investiție majoră pentru creșterea calității vieții locuitorilor sectorului 1 o constituie inaugurarea, în cadrul Complexului Caraiman, a celui mai performant mamograf din țară. Acesta realizează mamografii 2D, 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast. Femeile care locuiesc în sectorul 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit, pe baza actului de identitate și a unei trimiteri de la un medic specialist, precizează Primăria de sector.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel