Tiroida hiperactivă. Cum îți afectează inima

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Tiroida
Tiroida

Tiroida hiperactivă este posibil să producă tulburări ale ritmului cardiac. Aceasta nu este singura cauză, de aceea medicii caută, de obicei, și alte surse ale problemei.

Tiroida hiperactivă (hipertiroidism) poate fi declanșatorul fibrilației atriale (afib), potrivit specialiștilor de a Harvard Medical School. Alte simptome ale hipertiroidismului includ tulburări de somn, senzație de tulburare neplăcută, transpirație mai mult decât de obicei, scădere în greutate, scăderea apetitului și diaree.

Cu toate acestea, nu toată lumea (în special persoanele în vârstă) suferă de aceste simptome. De aceea oricine nou diagnosticat cu afib trebuie testat pentru disfuncții 

Alte cauze care produc tulburări ale ritmului cardiac

Doctorii includ, de obicei, acest test de sânge simplu, dar această testare este uneori trecută cu vederea, mai ales dacă o persoană a fost diagnosticată cu afib la Urgență.

„Merită, de asemenea, să subliniem faptul că un medicament care uneori este utilizat pentru a trata tulburările ritmului cardiac și alte afecțiuni ale inimii, amiodarona (Cordarone, Pacerone), are un conținut ridicat de iod.

Acest medicament poate afecta glanda tiroidă și poate duce la hipertiroidism sau la niveluri scăzute ale tiroidei (hipotiroidism).

Deci, oricine va lua acest medicament ar trebui să aibă teste de sânge de rutină pentru a verifica funcția tiroidiană”, mai spun specialiștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel