Trei fructe tropicale care îți vor da energie pentru întreaga zi

Angela Sabău |
Data publicării:
Fructe tropicale, smoothie
Fructe tropicale, smoothie

Fructele tropicale au, în general, un conținut ridicat de zahăr, însă îți vor da energie pentru întreaga zi.

Fructele tropicale sunt cele originare din climele calde și tropicale și includ preferatele zilnice, cum ar fi bananele și portocalele. Iată câteva opțiuni puțin mai exotice, care merită un loc pe lista dvs. de cumpărături cel puțin din când în când. Încercați aceste sugestii atunci când doriți ceva dulce pentru o gustare sau după cină.

Ananas. Sigur, conservele de ananas sunt mai convenabile, dar aroma unui ananas proaspăt este mult mai vibrantă. Încercați bucăți de ananas aruncate cu mentă proaspătă tocată.

Mango. Pulpa de culoare portocaliu pal, cremoasă a mango-ului copt are o aromă dulce, ușor picantă sau asemănătoare pinului, potrivit unor persoane. Pentru a servi, tăiați mango aproape de mijloc, apoi marcați pulpa fructului transversal. Dacă vă plac mâncarea picantă, presărați cu puțină pudră de chili.

Papaya. Aceste fructe mari, în formă de pară, au pulpă roșiatică-portocalie, cu o aromă asemănătoare cu un pepene galben, cu o slabă tentă florală. Dacă doriți, puteți mânca semințele negre, care sutn ca boabele de piper. Scoateți pulpa cu o lingură. O stoarcere de suc proaspăt ajută la temperarea dulceței.

Smoothie de papaya, ananas și mango

Prima rețetă de smoothie tropical este cea de papaya, ananas și mango, care se remarcă prin conținutul său ridicat de vitamina C, un nutrient important pentru întărirea sistemului imunitar, așa cum s-a afirmat într-un studiu publicat în revista Nutrients. În plus, contribuie la creșterea sintezei de colagen și acționează ca un antioxidant.

Ingrediente:

150 de grame de pulpă de papaya

150 de grame de ananas proaspăt

1 mango mare, decojit

20 ml suc de lămâie proaspăt stors

100 ml apă

Realizarea acestui smoothie este foarte simplă. Trebuie doar să pui toate ingredientele în blender și să adaugi sucul unei jumătăți de lămâie, pentru a reduce oxidarea. Amestecă 3 minute cu 100 ml de apă. Adaugă scorțișoară, pentru a îmbunătăți aroma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel