Trucul simplu ca să păstrezi bananele proaspete și bune de mâncat mai mult timp

Dana Lascu |
Data publicării:
Trucul simplu care ține bananele proaspete. Foto: DC Medical
Trucul simplu care ține bananele proaspete. Foto: DC Medical

Vreți să faceți ca bananele să reziste toată săptămâna și să nu se înnegrească sau înmoaie? Acest truc ușor le va împiedica să se strice repede:

Știm cu toții că bananele tind să se coacă rapid. Chiar dacă poți folosi bananele foarte coapte la prăjituri, ca să faci blatul, spre exemplu, totuși dacă vrei să mănânci o banană când ea e prea moale e enervant. Și parcă nici nu mai are același gust bun. 

De ce se coc bananele atât de repede

Bananele, pe măsură ce se coc, eliberează un gaz numit etilenă. Etilena este un hormon vegetal care, atunci când este eliberat, și provoacă de fapt coacerea fructelor. În același mod de coc și avocado, roșiile și cartofii, ele eliberând etilenă până la maturare. Este motivul pentru care trebuie păstrate întotdeauna separat de produsele sensibile la etilenă, cum ar fi ceapa și morcovii, pentru că le pot strica rapid.

Cum păstrezi bananele mai mult timp

Dacă cumpărați banane la începutul săptămânii, spre exemplu, și vreți ca ele să reziste până în weekendul următor, există un truc simplu la care puteți apela pentru a le păstra proaspete mai mult timp.

Cel mai bine și mai simplu este să înfășori fiecare banană în folie alimentară din plastic, imediat după ce le-ați cumpărat ușor coapte. Desfaceți doar banana pe care o consumați, atunci când vreți să o mâncați. Funcționează, dar mai puțin eficient, și dacă înveliți în folie alimentar de plastic tot mănunchiul de banane. Ele continuă să se coacă, dar într-un ritm mai încet. 

Bananele pot fi ținute la același nivel de coacere în timp ce se stau în frigider. Un avertisment, însă: Dacă puneți bananele în frigider când sunt verzi, nu se vor coace niciodată. Dacă le scoateți după ce le-ați ținut în frigider, acestea pur și simplu se vor înnegri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel