23 de trucuri naturale în bucătăria ta. Habar n-ai avut că pot face asta. Ce să faci de acum când ți-e rău, greață, te doare capul sau ai febră musculară

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Trucuri naturale - Foto: Freepick @bearfotos @gpointstudio
Trucuri naturale - Foto: Freepick @bearfotos @gpointstudio

Aceste trucuri naturale pentru sănătate se află chiar în bucătăria ta. Nu ai știut ce poate face fiecare dintre aceste ingrediente.

Atunci când vă simțiți rău, primul lucru pe care probabil că îl faceți este să faceți o razie în dulapul cu medicamente. Dar, uneori, remediul pentru diferite boli poate fi chiar pe raftul din cămară sau frigider.

De la dureri de cap și mușchi dureroși până la greață și ameliorarea mâncărimilor, iată câteva ingrediente de zi cu zi din bucătărie care v-ar putea face să vă simțiți mai bine mai repede.

Mierea este un remediu al naturii pentru o varietate de afecțiuni


Cu aroma sa bogată și conținutul ridicat de antioxidanți, nu poți face mult mai bine decât mierea ca îndulcitor. Dar mierea este mai mult decât o sursă naturală de zahăr; este, de asemenea, un remediu puternic pentru sănătate. Mierea a fost folosită ca tratament al rănilor timp de milenii, cu rădăcini în culturile egipteană, greacă, asiriană și chineză.

Lichidul dulce era folosit ca un unguent pentru a ajuta rănile să se vindece mai repede și pentru a combate infecțiile datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antibacteriene. În mai multe studii, mierea a fost benefică pentru tratarea arsurilor, tăieturilor și chiar a rănilor infectate.

Anumite tipuri de miere, și anume mierea de Manuka, pot ucide microbii care cauzează infecții, inclusiv unele bacterii rezistente la antibiotice, deși acest lucru nu a fost bine studiat la om.

De ce îți este mereu frig. 14 boli periculoase pe care le poți avea

La copiii răciți și cu alte infecții ale căilor respiratorii superioare, mierea calmează durerile de gât și suprimă tusea. Un studiu a constatat că două linguri de miere au ameliorat tusea copiilor suficient de mult pentru ca aceștia să poată dormi toată noaptea. Există, de asemenea, unele dovezi că mierea ajută la ameliorarea unor probleme de digestie, inclusiv arsuri la stomac, potrivit Medical News.

Turmericul este un super ingredient antiinflamator

Turmericul este cunoscut pentru culoarea sa strălucitoare, aroma pământie și proprietățile puternice de promovare a sănătății. Condimentul galben-portocaliu, bogat în antioxidanți și vibrant, este un antiinflamator natural folosit frecvent ca remediu împotriva durerii.

Curcumina, ingredientul activ din turmeric care dă condimentului culoarea sa distinctivă, ajută la reducerea inflamației și a durerii. Un studiu a constatat că un supliment de 800 mg de turmeric pe zi a ameliorat durerea provocată de artrita genunchiului la fel de bine ca ibuprofenul.

Există unele dovezi că proprietățile antiinflamatorii ale curcuminei pot ajuta în tratamentul bolilor cauzate de inflamație, inclusiv artrita, bolile inflamatorii intestinale și chiar anumite tipuri de cancer. Deși au existat studii promițătoare, nu există încă dovezi solide care să susțină acest lucru la om.

Cercetările privind beneficiile pentru sănătate ale turmericului folosesc de obicei suplimente de curcumină pentru a standardiza dozajul și pentru a crește potența tratamentului.

Turmericul are, de asemenea, unele proprietăți de subțiere a sângelui, care nu sunt pe deplin înțelese. Din acest motiv, este posibil ca persoanele care iau anticoagulante și cele care sunt însărcinate să trebuiască să evite consumul de turmeric.

Lămâile sunt pline de vitamina C


Gustul lămâilor poate fi acru, dar potențialele lor beneficii pentru sănătate cu siguranță nu sunt. Lămâile, ca și alte citrice, sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina C. Acest nutrient esențial ne susține sistemul imunitar și sănătatea generală.

O lipsă severă de vitamina C în alimentație duce la o afecțiune potențial fatală numită scorbut, care provoacă oboseală, dureri musculare, erupții cutanate sau vânătăi și sângerări ale gingiilor. În secolele trecute, marinarii luau lămâi și alte citrice la bordul navelor lor pentru a preveni scorbutul.

Vitamina C este adesea prezentată ca un remediu împotriva răcelii. Deși nutrientul nu va vindeca o răceală obișnuită, există dovezi că ajută la reducerea duratei și, eventual, a severității răcelii. Consumul de apă caldă sau de ceai cu lămâie și miere poate ajuta la ameliorarea congestiei și a tusei cauzate de răceală, gripă și alte infecții ale căilor respiratorii superioare.

Cercetările sugerează că un consum regulat de citrice ajută, de asemenea, la susținerea sănătății cardiovasculare, inclusiv un studiu amplu care a constatat un risc mai mic de accident vascular cerebral la femeile care au consumat multe citrice.

Scorțișoara te poate ajuta să îți ții sub control glicemia

Un element de bază în fiecare cămară, scorțișoara este un condiment versatil care adaugă o aromă dulce și pământie deserturilor și mâncărurilor sărate. Fabricat din scoarța copacilor de scorțișoară, condimentul a fost, de asemenea, studiat pentru capacitatea sa de a regla nivelul de zahăr din sânge și de colesterol.

Studiile arată că, la persoanele cu diabet de tip 2, suplimentele de scorțișoară au ajutat la scăderea nivelului de glucoză (zahăr), trigliceride (grăsimi) și colesterol LDL (numit și colesterol rău) din sânge, crescând în același timp nivelul de colesterol HDL (bun).

Medic român, întors în țară după 33 de ani de muncă în spitalele din Germania și Franța: Acolo nu umblă câinii cu covrigi în coadă cum spun românii

Există, de asemenea, dovezi că scorțișoara previne o creștere bruscă a glicemiei după ce mănânci și face organismul mai sensibil la insulină, hormonul care mută glucoza din sânge în celule, unde este folosită pentru energie. Persoanele cu insensibilitate sau rezistență la insulină au un nivel ridicat al glicemiei. În timp, nivelurile ridicate de glucoză pot provoca deteriorarea celulelor și a vaselor de sânge.

Multe studii folosesc suplimente de scorțișoară pentru a se asigura că toată lumea primește aceeași doză. Dar cercetările sugerează că scorțișoara măcinată poate avea un efect similar.

Usturoiul este antimicrobian și bun pentru inimă

Usturoiul servește ca bază de aromă pentru bucătăria din întreaga lume. Bulbul, înrudit îndeaproape cu ceapa și prazul, este un ingredient culinar delicios cu unele beneficii pentru sănătate foarte impresionante.

Suplimentele pe bază de usturoi scad tensiunea arterială ridicată și reglează nivelul colesterolului, ceea ce este benefic pentru sistemul cardiovascular. Un mic studiu a constatat că persoanele cu tensiune arterială ridicată au observat îmbunătățiri atât în ceea ce privește tensiunea arterială, cât și nivelul colesterolului după ce au luat extract de usturoi timp de patru luni.

Studiile pe animale au avut rezultate și mai promițătoare. Uleiul de usturoi a avut un efect de protecție a inimii la șoarecii cu diabet și la cei cu insuficiență cardiacă. Ingredientul activ din usturoi, alicina, are proprietăți antibacteriene, antivirale, iar cei care au avut și antifungice, permițându-i să ucidă sau să încetinească creșterea unei varietăți de microbi care cauzează boli în experimentele de laborator.

Mai multe studii de amploare au găsit o posibilă legătură între consumul de usturoi și un risc mai mic de anumite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de stomac, de colon și de plămâni.

Ghimbirul este un calmant dovedit pentru greață

Ca un alt remediu străvechi pentru sănătate, ghimbirul a fost folosit de secole pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante. Una dintre cele mai lăudate calități ale ghimbirului este capacitatea sa de a ameliora greața. Multe femei însărcinate mizează pe această rădăcină ca fiind singura modalitate de a învinge grețurile de dimineață.

Pacienții cu chimioterapie care se confruntă cu greață post-tratament au avut rezultate la fel de pozitive cu ghimbirul.

Și nu este vorba doar de greață; studiile au descoperit că ghimbirul promovează o digestie sănătoasă în general, deși nu este clar cum. Consumul condimentului în timpul sau după o masă poate ajuta la reducerea gazelor și a balonării.

Sorbirea ceaiului de ghimbir poate ajuta cu răul de mișcare și poate ajuta la calmarea stomacului după o masă copioasă. Există, de asemenea, unele dovezi că ghimbirul poate ajuta la ameliorarea crampelor menstruale cu aceeași eficiență ca și alte analgezice. Ingredientul activ din ghimbir are calități antiinflamatorii care, conform unor cercetări timpurii, sugerează că ar putea ajuta la ameliorarea durerii cauzate de artrită.

Aloe Vera este cel mai bun prieten al pielii tale

Dacă ați avut vreodată o arsură solară urâtă, probabil că sunteți foarte familiarizați cu unele dintre beneficiile pentru sănătate ale aloe vera. Suculenta țepoasă este folosită ca remediu natural pentru arsuri, tăieturi, mușcături de insecte și alte iritații ale pielii. Beneficiile aloe vera pot fi extrase prin simpla tăiere a frunzelor cu un cuțit ascuțit și scoaterea gelului transparent din interior.

Gelul de aloe vera conține enzime care ajută la calmarea durerii și la vindecarea rănilor minore. Unele cercetări sugerează că aloe vera poate accelera vindecarea arsurilor. De asemenea, gelul poate reduce inflamația și mâncărimile asociate cu multe afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema și psoriazisul.

Unul dintre cele mai comune ingrediente din medicamentele pentru acnee, acidul salicilic, se găsește în mod natural în aloe vera. Gelul poate fi folosit pentru a exfolia ușor pielea și pentru a reduce unele erupții. Și pentru că este format în proporție de 99 la sută din apă, gelul de aloe vera vă poate hidrata pielea fără a o face să se simtă grasă.

Echinacea este un remediu clasic pentru răceală

Această floare viu colorată este mai mult decât o simplă plantă. Echinacea are o istorie îndelungată ca remediu natural pentru sănătate, datând de cel puțin 400 de ani în America de Nord, țara sa natală.

Deși planta a fost folosită în mod tradițional pentru a trata orice, de la răni de luptă la malarie, cea mai comună utilizare a sa este ca remediu pentru răceală. Ingredientele active din echinacea sunt antivirale și antiinflamatorii. Unele cercetări sugerează că, atunci când este administrată imediat ce începeți să simțiți că începe o răceală, echinaceea poate ajuta la reducerea severității simptomelor și la scurtarea duratei bolii.

Un alt studiu care a trecut în revistă cercetările anterioare a constatat că ceaiul sau suplimentele de echinaceea ar putea ajuta la reducerea șanselor de a dezvolta o răceală în primul rând. Există, de asemenea, dovezi că planta poate ajuta la reducerea infecțiilor repetate la persoanele predispuse la infecții ale căilor respiratorii superioare, inclusiv răceli.

Ciulinul de lapte a fost folosit de secole pentru a promova sănătatea ficatului

Ciulinul de lapte este o buruiană rezistentă și înfloritoare care își trage numele de la seva albă din frunzele sale. Planta a fost promovată de mii de ani pentru proprietățile sale de protecție a ficatului. Deși cercetările științifice moderne cu privire la efectele ciulinului de lapte asupra ficatului nu sunt complet consistente, există dovezi că planta susține funcția hepatică sănătoasă.

Unele studii au constatat că suplimentele de ciulin de lapte îmbunătățesc sănătatea și supraviețuirea persoanelor cu afecțiuni hepatice grave, inclusiv ciroza și hepatita cronică. Alte studii au arătat că planta poate ajuta, de asemenea, la protejarea ficatului de daunele provocate de toxine precum alcoolul, anumite medicamente și ciupercile otrăvitoare. Ficatul nu este singurul organ care poate beneficia de ciulinul de lapte.

Cercetările sugerează că planta, în combinație cu alte suplimente, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și de colesterol și la îmbunătățirea indigestiei.

Menta poate ajuta la calmarea stomacului deranjat

Menta este o aromă comună pentru gumă, bomboane și alte bunătăți. Dar această plantă parfumată are și câteva utilizări surprinzătoare pentru sănătate. Încă din Egiptul antic, există înregistrări despre oameni care foloseau menta pentru a ajuta digestia, și pe bună dreptate.

Datorită studiilor moderne, știm că mentolul, ingredientul activ din menta, ajută la relaxarea mușchilor stomacului și intestinului, reducând balonarea, crampele la stomac și gazele. În plus, mentolul favorizează mișcarea bilei, lichidul din intestin care descompune grăsimile din alimente, prevenind indigestia.

Menta a fost folosită în mod tradițional și ca remediu împotriva grețurilor. Mestecatul frunzelor de mentă, inhalarea uleiului de mentol vaporizat sau sorbirea ceaiului de mentă poate ajuta în a elimina greața. Bomboanele de mentă sunt în mare parte zahăr și nu vor avea aceleași beneficii ca și alte forme ale plantei. Pe lângă calmarea stomacului, menta poate reduce simptomele răcelii prin slăbirea mucusului și calmarea durerilor de gât.

Ardeii iuți dau căldură pentru a calma mușchii dureroși

Unul dintre cele mai utilizate remedii naturale se găsește în ardeii iuți. Atât ardeii iuți, cum ar fi jalapeno, cât și ardeii grași sunt surse naturale de capsaicină, o substanță chimică care provoacă o senzație de încălzire, apoi de amorțire a pielii.

S-a demonstrat că capsaicina reduce durerea atunci când este aplicată pe mușchii dureroși și articulațiile dureroase. Capsaicina vă scade sensibilitatea la durere prin interacțiunea cu receptorii de durere, celulele nervoase specializate care răspund la durere. În timp ce multe creme și geluri analgezice eliberate fără prescripție medicală conțin capsaicină, vă puteți face cu ușurință și ieftin propria cremă acasă.

Rețeta de bază este de trei linguri de piper cayenne măcinat pentru fiecare ceașcă de ulei (ulei de cocos, avocado, măsline sau de semințe de struguri, toate funcționează). Se încălzește piperul la foc mic timp de 5 - 10 minute. Lăsați amestecul să se răcească înainte de a-l masa pe piele.

Ameliorează stresul și durerile de cap cu levănțică

Apreciată pentru culoarea sa frumoasă și aroma dulce, lavanda este unul dintre cele mai versatile remedii pe bază de plante. Parfumul plantei este frecvent folosit în măștile de somn și pernele pentru a vă ajuta să adormiți și să aveți un somn mai liniștit.

Dar lavanda este mult mai mult decât un simplu ajutor pentru somn. Aromaterapia cu lavandă ajută la calmarea nervilor și poate diminua stresul și sentimentele de anxietate.

Uleiul din această plantă are unele proprietăți de ameliorare a durerii, unele studii constatând că pacienții au raportat o scădere a durerii după ce au fost tratați cu ulei de lavandă topic. La fel ca menta, lavanda poate ajuta la problemele digestive, inclusiv la calmarea stomacului deranjat, reducerea gazelor și ameliorarea grețurilor.

Există, de asemenea, dovezi că uleiul de lavandă ajută la reducerea roșeaței, a mâncărimilor și a altor iritații ale pielii. Pentru a profita de beneficiile lavandei, încercați să cultivați lavanda proaspătă acasă, să păstrați lavanda uscată la îndemână, să folosiți uleiul de lavandă pentru aromaterapie sau uz topic (cu supravegherea unui profesionist în domeniul sănătății) sau să beți ceai de lavandă.

Pielea iritată și cu mâncărimi nu se potrivește cu fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz sunt greu de bătut atunci când vine vorba de îngrijirea pielii complet naturale. Cerealele dense în nutrienți au fost folosite de secole pentru a trata diverse afecțiuni ale pielii, inclusiv psoriazisul. Fulgii de ovăz coloidal, obținuți din ovăz măcinat într-o pulbere fină, au proprietăți antiinflamatorii.

FDA aprobă ingredientul pentru a trata eczema, o afecțiune a pielii care provoacă pete de piele uscată, mâncărimi și inflamații.

Fulgii de ovăz coloidal sunt, de asemenea, benefici pentru persoanele cu pielea extrem de uscată sau iritată. Avenantramidele sunt compuși care se găsesc doar în ovăz și care calmează în mod natural mâncărimile și iritațiile provocate de mușcăturile de insecte, varicela și arsurile ușoare.

În plus, fulgii de ovăz pot fi folosiți ca un curățitor delicat, exfoliant și hidratant, reumplând pielea cu nutrienți vitali. Pe lângă toate acestea, există unele dovezi că unii nutrienți din fulgii de ovăz pot ajuta la reducerea bacteriilor care cauzează acneea.

Semințele de in sunt un remediu natural eficient pentru constipație

Nu vă lăsați păcăliți de dimensiunea sa mică. Semințele de in sunt o forță nutritivă care a fost folosită ca remediu pentru sănătate timp de multe secole. Una dintre cele mai comune utilizări ale semințelor de in este tratamentul constipației și al neregulilor ocazionale.

Semințele sunt bogate în fibre solubile, care înmoaie în mod natural scaunul, ajutând atunci când ești constipat. Unele cercetări arată că consumul de suplimente de semințe de in sau ca ingredient adăugat ameliorează constipația. Persoanele care au luat suplimente și semințe de in dietetice au observat, de asemenea, îmbunătățiri ale nivelului de colesterol și trigliceride (grăsimi din sânge).

Semințele de in pot îmbunătăți, de asemenea, simptomele persoanelor cu sindromul colonului iritabil (IBS). Un studiu a constatat că semințele de in au crescut regularitatea și au redus balonarea și crampele stomacale la pacienții cu constipație.

Un pic de fenicul poate reduce gazele și indigestia

Feniculul este o legumă rădăcină cunoscută pentru capacitatea sa de a ajuta digestia. Planta sau semințele sale cu aromă de lemn dulce sunt uneori mestecate după o masă mare pentru a preveni indigestia și gazele. Semințele de fenicul sprijină digestia sănătoasă în câteva moduri. În primul rând, semințele sunt pline de fibre, ceea ce ajută la promovarea caca regulată.

În al doilea rând, semințele de fenicul stimulează eliberarea bilei și a altor fluide digestive care ajută la descompunerea alimentelor în nutrienți esențiali. În cele din urmă, semințele au proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene.

Diminuarea inflamației din intestine facilitează trecerea deșeurilor și a gazelor prin sistemul digestiv. Unele dovezi timpurii sugerează că calitățile antimicrobiene ale semințelor ar putea ajuta la combaterea bacteriilor precum E. coli, care provoacă intoxicații alimentare.

Gargara cu apă sărată ajută la durerile de gât

Sarea de masă obișnuită s-ar putea să nu fie primul loc în care ați căuta un remediu natural puternic. Dar se pare că, atunci când este adăugată în apă, acest aliment de bază din cămară este răspunsul la o serie de afecțiuni.

Gargara cu apă sărată ucide bacteriile și virușii din gură și gât. Această soluție simplă ajută la reducerea mucusului care provoacă congestie și reduce inflamația din gât, calmând durerile de gât cauzate de răceală, gripă sau infecții ale sinusurilor. Un studiu a constatat chiar că gargara cu apă sărată de trei ori pe zi poate ajuta la reducerea riscului de infecții respiratorii. Apa sărată este, de asemenea, excelentă pentru sănătatea orală.

Clătirea poate acționa ca o apă de gură antiseptică, reducând riscul de a dezvolta carii și boli ale gingiilor. Soluția ar putea fi mai ușor sau (mai puțin costisitoare) de preparat: Adăugați o jumătate de linguriță de sare de bucătărie la un pahar de apă și sunteți gata. Încercați doar să nu înghițiți soluția în timp ce faceți gargară.

Cimbrul este un inhibitor natural al tusei

Ceaiul de cimbru este un remediu încercat și adevărat împotriva răcelii și tusei, care a fost folosit de secole. Planta are proprietăți antiinflamatorii care ajută la relaxarea mușchilor gâtului și la calmarea tusei.

Un studiu a constatat că remediile pe bază de cimbru ajută la ameliorarea simptomelor răcelii, în timp ce un studiu din 2021 a constatat că picăturile făcute din cimbru și extract de iederă au redus tusea la persoanele cu bronșită. În plus, o analiză a studiilor anterioare a constatat că remediile realizate cu cimbru și alte plante, cum ar fi primula, au redus severitatea și frecvența tusei.

Dacă vrei să încerci ceaiul de cimbru, acesta nu poate fi mai ușor de preparat. Adăugați frunze sau crenguțe de cimbru zdrobite în apă clocotită, lăsați să se infuzeze câteva minute, îndepărtați frunzele și sorbiți tusea! Pentru un plus de beneficii (sau de aromă), puteți adăuga miere, lămâie sau ghimbir.

Ceaiul verde și negru calmează ochii roșii și umflați

Să te trezești cu ochii umflați sau roșii este enervant, dar, din fericire, există o soluție rapidă. Tot ce ai nevoie este o ceașcă (sau două) de ceai. Plasarea unor pungi răcite de ceai infuzat peste ochi poate reduce aspectul cearcănelor, al roșeaței și al umflăturilor.

Cofeina din ceaiul negru, verde și alb constrânge vasele de sânge, care pot cauza cearcănele și ochii roșii.

Aceste ceaiuri, împreună cu unele ceaiuri din plante, cum ar fi mușețelul, sunt antiinflamatorii și ajută la reducerea umflăturilor din jurul ochilor. Pentru a vă face propriile comprese pentru ochi din pliculețe de ceai, luați două pliculețe de ceai din cămară, infuzați-le așa cum ați face-o în mod normal, lăsați-le să se răcească la temperatura camerei sau în frigider pentru o ușurare suplimentară și apoi puneți-le peste ochii închiși timp de până la o jumătate de oră.

Acest tratament poate, de asemenea, să amelioreze ochii uscați, mâncărimi sau obosiți.

Zahărul poate rezolva sughițul și îți oferă o piele strălucitoare

Zahărul are o reputație proastă ca ingredient adăugat, dar nu este lipsit de beneficii pentru sănătate. Pe lângă faptul că este un îndulcitor delicios, zahărul este, de asemenea, un remediu dovedit pentru sughiț.

Există tot felul de tehnici neobișnuite pentru a scăpa de sughiț, de la a trage de limbă până la a pune pe cineva să te sperie de sughiț. Un remediu care funcționează cu siguranță este înghițirea unei linguri de zahăr. Sughițul este cauzat de spasme musculare în diafragmă care închid corzile vocale, ceea ce duce la sunetul de sughiț. Înghițirea zahărului gâdilă partea din spate a gâtului suficient de mult pentru a întrerupe sughițul.

Zahărul poate fi folosit și pentru a face un simplu scrub pentru a vă exfolia pielea. Cel mai simplu scrub se face cu două părți de zahăr (zahăr brun este cel și o parte de ulei de cocos sau de măsline. Zahărul brun este exfoliantul mai blând și funcționează cel mai bine pentru pielea sensibilă, în timp ce zahărul alb este un pic mai grosier și potrivit pentru majoritatea tipurilor de piele.

Obțineți un somn mai bun cu suc de cireșe amare

Dacă ai probleme în a adormi, sucul de cireșe amare ar putea fi exact ceea ce ți-a recomandat medicul. Băutura conține două ingrediente foarte importante pentru inducerea somnolenței: triptofanul și melatonina. Triptofanul este aminoacidul din spatele faimoasei "comă alimentară" care te lovește uneori după ce ai mâncat o masă bogată în carne de pasăre și lactate.

Un supliment de triptofan ajută persoanele cu insomnie să adoarmă mai repede și îmbunătățește calitatea somnului. Melatonina este un binecunoscut ajutor pentru somn. Este, de asemenea, hormonul pe care creierul nostru îl eliberează pentru a ne face să adormim.

Având în vedere că acesta conține în mod natural două ajutoare de somn stabilite, nu este surprinzător faptul că băutul unui pahar de suc de cireșe amare sau administrarea unui extract de cireșe amare seara vă poate ajuta să aveți un somn mai odihnitor.

Oțetul de cidru de mere poate îmbunătăți nivelul zahărului din sânge și al colesterolului

Fiind probabil unul dintre cele mai populare remedii de sănătate de casă, oțetul de cidru de mere a fost promovat ca o modalitate de a preveni sau trata zeci de afecțiuni. Nu toate aceste afirmații sunt susținute de știință, dar un beneficiu al oțetului de cidru de mere care rezistă la control este capacitatea sa de a regla zahărul din sânge și colesterolul. Insulina transportă glucoza în celulele din organism.

Persoanele cu diabet de tip 2 au niveluri ridicate de glucoză în sânge fie pentru că nu au suficientă insulină pentru a transporta glucoza, fie pentru că celulele lor nu răspund în mod corespunzător la insulină. În mai multe studii, oțetul de mere a ajutat la scăderea nivelului de glucoză din sânge, în special după mese, la persoanele cu diabet de tip 2.

Există, de asemenea, unele dovezi că oțetul ajută la îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Eucaliptul este un calmant natural pentru răceală și durere

Eucaliptul se găsește în mod obișnuit în medicamentele pentru răceală și dropsurile pentru tuse eliberate fără prescripție medicală. Uleiul extras din frunzele arborilor de eucalipt australian ajută la ameliorarea congestiei nasului și a pieptului, la calmarea tusei și la ameliorarea durerilor de gât.

Dincolo de proprietățile sale de ameliorare a răcelii, eucaliptul este, de asemenea, un antiinflamator care ajută la reducerea durerii. Într-un studiu, persoanele care se recuperează în urma unei intervenții chirurgicale la genunchi au raportat că uleiul de eucalipt a ajutat la reducerea durerii. O cremă topică ce conține ulei de eucalipt și mentol (ingredientul activ din menta) este folosită pentru a trata mușchii dureroși și iritațiile minore ale pielii.

Uleiul poate avea, de asemenea, o anumită utilizare ca repelent pentru insecte. Oamenii nu ar trebui să mănânce niciodată eucalipt (lăsați asta pentru koala). Cel mai simplu mod de a folosi eucaliptul este să puneți câteva picături de ulei în apă fierbinte sau într-un difuzor și să respirați ceața vindecătoare.

Cardamomul poate ajuta la combaterea cariilor

Făcut din semințele mai multor plante originare din sudul și sud-estul Asiei, cardamomul este un condiment unic, cu o istorie vastă în medicină. Folosirea cardamomului pentru sănătatea orală datează din culturile antice din subcontinentul indian, Babilon, Asiria și Grecia, unde oamenii mestecau păstăi întregi de cardamom după mese ca un odorizant pentru respirație.

Cercetările ulterioare au dezvăluit că ingredientul activ al condimentului te scapă de respirația urât mirositoare prin uciderea bacteriilor care o cauzează. Și nu doar bacteriile care cauzează respirația urât mirositoare sunt sensibile la cardamom.

Mai multe studii au descoperit că acest condiment poate ucide bacteriile care provoacă gingivită și carii. În plus, unele cercetări sugerează că uleiul din semințele de cardamom poate ajuta la stabilizarea pH-ului din gură, făcând mai dificilă dezvoltarea bacteriilor care cauzează boli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel