Tulburări de absorbție a calciului: o nouă formă de medicament poate ajuta la tratarea osteoporozei

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
densitatea osoasă Foto: pexels.com
densitatea osoasă Foto: pexels.com

O formă nouă a unui medicament utilizat pentru tratarea osteoporozei, care vine cu mai puține efecte secundare, poate oferi o nouă opțiune pacienților.

Lucrarea este susținută de Institutele Naționale de Sănătate și este publicată în Biophysical Journal.
Inovatorii Universității Purdue au dezvoltat o formă stabilizată de calcitonină umană, care este un medicament peptidic utilizat deja pentru persoanele cu osteoporoză. Cercetătorii de la Purdue au creat o formă de promedicament a hormonului peptidic pentru a-i crește eficacitatea ca tratament pentru osteoporoză.

La om, calcitonina este hormonul responsabil pentru homeostazia normală a calciului. Atunci când este prescris pacienților cu osteoporoză, calcitonina inhibă resorbția osoasă, ducând la creșterea masei osoase.
Din păcate, calcitonina umană suferă fibrilație într-o soluție apoasă, ducând la o eficacitate redusă atunci când este utilizată ca tratament. Ca substitut, pacienților cu osteoporoză li se prescrie calcitonină de somon. Nu se fibrilează la fel de rapid, dar suferă de o potență scăzută și de potențialul mai multor efecte secundare adverse.

„Tehnologia poate ajuta aceste medicamente cu calcitonină să fie mai sigure și mai eficiente”, a declarat Elizabeth Topp, profesor de farmacie fizică și industrială la Purdue. Abordarea noastră va crește potențialul terapeutic al calcitoninei umane, promițând o opțiune mai eficientă pentru a înlocui calcitonina de somon pentru osteoporoză și tulburări conexe.

Pentru a reduce fibrilația și a crește beneficiul terapeutic al calcitoninei umane, cercetătorii de la Purdue au fosforilat reziduuri specifice de aminoacizi.
„Multe medicamente peptidice noi promițătoare tind să formeze fibrile”, a spus Topp. „Aceasta tehnologie oferă o modalitate de a le stabiliza într-un mod reversibil, astfel încât rezultă o modificare a stabilizării atunci când medicamentul este dat pacientului.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel