Uleiul esențial de coriandru, eficient pentru scăderea în greutate și detoxifierea sângelui. Care sunt riscurile unui consum excesiv

Sonia Baciu |
Data publicării:
uleiul esential de coriandru. FOTO: Freepik
uleiul esential de coriandru. FOTO: Freepik

Uleiul esențial de coriandru are beneficii importante pentru sănătate, dar trebuie consumat cu atenție. Care sunt riscurile unui consum excesiv.

Coriandru este una dintre plantele aromatice mediteraneene tradiționale. Este utilizat la scară largă în mâncărurile sărate din bucătăriile internaționale și are un gust și miros specific.

Coriandrul se poate folosi ca plantă aromatizată, ca adaos în mâncare, dar și medicinal, pentru efectul pe care îl are asupra sănătății, în special în afecțiunile gastro-intestinale, sub formă de infuzie a fructelor.

De asemenea, un mod bun de folosire al coriandrului este sub formă de ulei esențial, care este extras din semințe cu ajutorul distilării cu aburi.

Uleiul esențial de coriandru este format din compuși precum borneol, cineol, cymene, dipentene, linalool, phellandrene, pinene, terpineol și terpinolene, iar acestea sunt cele care stau la baza proprietăților sale medicinale, notează Organic Facts.

Vezi și: Medicament oral pentru tumorile cerebrale, rezultate promițătoare. Cercetător: Produce o reducere a riscului de progresie a tumorii cu 61%

Uleiul esențial de coriandru, beneficii pentru sănătate

Corinadru este o sursă importantă de vitamina A și vitamina K, cu mai mult de două ori decât necesarul zilnic (255%, respectiv 258%), dar și de vitamina C sau vitamine din complexul B-urilor. De asemenea, are un scor ORAC foarte bun, de 5.141 μ mol TE/100g, ajutând în activitatea antioxidantă.

Cu un asemenea bagaj nutrițional, coriandru, dar și uleiul esențial de coriandru prezintă multiple beneficii asupra sănătății.

Ajută la scăderea în greutate

Uleiul esențial de coriandru favorizează lipoliza, ceea ce înseamnă hidroliza lipidelor, care la rândul ei înseamnă hidroliza sau descompunerea grăsimilor și a colesterolului.

Cu cât lipoliza este mai rapidă, cu atât mai repede vei slăbi și vei pierde în greutate.

Poate reduce durerea

Componente precum terpineolul și terpinolul fac din uleiul esențial de coriandru un analgezic, adică orice agent care reduce durerea. Acest ulei s-a dovedit a fi eficient pentru vindecarea durerilor de dinți, a durerilor de cap și a altor dureri ale articulațiilor și mușchilor, precum și a celor rezultate în urma rănilor sau coliziunilor.

Acesta reduce durerea prin desensibilizarea zonei afectate.

Poate ajuta la tratarea spasmelor

Uleiul esențial de coriandru vă scapă de crampele spasmodice, atât ale membrelor și ale intestinelor, cât și de tuse.

Totodată, ameliorează și crampele nervoase, convulsiile și, în general, vă relaxează corpul și mintea.

Poate ajuta la eliminarea gazelor

Uleiul de coriandru oferă literalmente gazelor acumulate în corpul tău o ”ieșire sănătoasă”. Astfel, cei care suferă de balonare vor putea fi foarte surprinși de modul ușor în care se scapă de acestea.

Nu trebuie însă uitat că în cazul unei balonări care persistă, este important de descoperit și îndepărtat cauza, deoarece în spatele unei balonări pot afla alte afecțiuni cu impact asupra sănătății.

Poate stimula secreția de hormoni

Uleiul esențial de coriandru poate stimula și încălzi sistemele de organe și diferitele funcții care se desfășoară în interiorul corpului.

Astfel, stimulează secrețiile de hormoni și enzime, digestia, excreția, funcțiile cerebrale și activitatea sistemului nervos. De asemenea, luptă împotriva depresiei și ajută la ridicarea moralului.

Poate ajuta la tonifierea stomacului

Asigură o bună sănătate a stomacului prin reglarea tuturor funcțiilor stomacale și prin tonifierea stomacului.

Poate îmbunătăți digestia

Uleiul de coriandru are proprietăți digestive foarte bune. Oferă o ușurare promptă a indigestiei și a flatulenței, iar aroma sa acționează și ca un aperitiv.

Poate inhiba infecțiile fungice

Poate inhiba creșterea ciupercilor și ajută la tratarea infecțiilor fungice.

Această potențială proprietate poate ajuta la tratarea unei serii de boli de piele, dintre care cele mai multe sunt cauzate din cauza infecțiilor fungice.

De asemenea, poate ajuta la tratarea simptomelor dizenteriei, care este adesea cauzată de creșterea fungică.

Poate purifica sângele

Uleiul esențial de coriandru poate ajuta la curățarea sângelui de toxine și acționează astfel ca un detoxifiant al sângelui.

Acesta poate ajuta la eliminarea toxinelor obișnuite, cum ar fi acidul uric (o cantitate ridicată poate duce la apariția gutei), metalele grele (duc la afectare neurologică, a fertilității, dar și la risc cardiovascular) și anumiți compuși și hormoni produși chiar de organism, precum și alte toxine străine care ajung în sânge accidental.

Poate crește libidoul

Uleiul esențial de coriandru poate crește libidoul și  are potențial în vindecarea impotenței temporare, precum frigiditatea atât la femei, cât și la bărbați, disfuncțiile erectile și pierderea generală a interesului pentru sex. De asemenea, poate stimula anumiți hormoni sexuali.

Alte beneficii ale uleiului esențial de coriandru includ îmbunătățirea apetitului, reglarea secrețiilor endocrine, vindecă greața și elimină vărsăturile, ca simptome ale altor afecțiuni.

Uleiul esențial de coriandru, precauții

Deși este considerat sigur pentru sănătate, cei care utilizează uleiul esențial de coriandru trebuie să fie atenți în ceea ce privește excesul.

Acesta vă poate face să pierdeți controlul asupra simțurilor, pentru o vreme, ca o senzație de vrajă.

Uleiul esențial de coriandru este un agent puternic care are impact asupra corpului, dar și asupra minții, lucru ce poate duce la pierderea capacității de gândire sau de luare a deciziilor, mai notează Organic Facts.

Vezi și: Alergiile la înțepăturile de insecte: simptome și tratament. Cămuescu: Există riscul de suprainfecție, care poate face tratamentul mult mai dificil

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel