Uleiul esențial de iasomie, ingredientul cheie din cele mai celebre parfumuri. Efecte benefice și cum se folosește

Dana Lascu |
Data publicării:
Uleiul extras din iasomie aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Foto: Pixabay
Uleiul extras din iasomie aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Foto: Pixabay

Renumită pentru aroma sa dulce și profund bogată, iasomia este un ingredient popular pentru parfumuri, în special pentru parfumurile franceze clasice, precum iconicul Chanel nr. 5, Miss Dior și Opium. Dar iată care sunt proprietățile curative p care le are uleiul esențial de iasomie: 

Uleiul esențial de iasomie provine din micile flori albe care pot fi găsite pe plantele de iasomie sau Jasminum Officinale, originare din Iran. În China și India, uleiul esențial de iasomie este legat de hinduism și a fost folosit de mult timp ca „purificator”, cu el se curățau camerele „bolnave” de poluanți.

Uleiul de iasomie are o istorie lungă și plină de culoare. Calitățile sale calmante sunt cunoscute de mult timp. Spre exeplu, egiptenii antici îl foloseau pentru dureri de cap și pentru a ajuta la îmbunătățirea calității somnului.  Floarea de iasomie apare în poveștile din China antică, Persia și Egipt. A fost venerată de regalitate în China și comercializat de-a lungul Drumului Mătăsii. Și a fost o parte importantă a parfumeriei în vremea Cleopatrei și a lui Ludovic al XVI-lea.

Cum poate fi folosit și cu efecte benefice are:

Inspiră

În aromoterapie, se crede că inhalarea moleculelor de ulei de iasomie trimite mesaje către sistemul limbic, o regiune a creierului implicată în controlul emoțiilor și influențarea sistemului nervos. Sunt câteva studii clinice au arătat cî îmbunătățește starea de spirit îmbunătățită, anxietatea și somnul.

Aplică

În același caz, aplicarea iasomiei pe piele are efect relaxant. Pentru a face acest lucru, ar trebui să-l diluați, însă, cu un ulei purtător și după masaj să puneți câteva picături la punctele de puls.

Pulverizează

În unele culturi, iasomia este considerată calmant natural, la fel ca lavanda. Ajuta la gestionarea sentimentelor de stres și anxietate, făcând corpul să se relaxeze. Pentru a face un spray de cameră, adăugați 15 până la 25 de picături (pentru un miros mai puternic) de ulei de iasomie în apa distilată sau purificată. Pentru un parfum mai blând, utilizați 20 de picături de ulei esențial pentru fiecare 100 de ml de apă. Îl puteți pune într-un difuzor și inspirați parfumul aromat și beneficiile de mai sus. Încercați acest lucru combinând 1 picătură de ulei de iasomie cu 1 picătură de ulei de trandafir, 1 picătură de ylang ylang și 4 picături de nerol.

Masează

Iasomia este un afrodiziac, ceea ce înseamnă că poate spori dorința sexuală. De aceea este un ingredient obișnuit în uleiurile de masaj, precum și, desigur, în parfum. Diluați 5 picături de ulei esențial cu 10 ml de ulei de bază și aplicați. Notă - se amestecă bine cu bergamotă, mușețel, salvie, mușcată, lavandă, lămâie, neroli, mentă, trandafir și lemn de santal.

Pentru baie

Adăugați 4 până la 6 picături de ulei în apă caldă când faceți baie. Apoi relaxați-vă în baie timp de cel puțin 10 minute pentru a permite aromei să funcționeze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel