Un avocado pe zi ar putea scădea nivelul colesterolului rău


Cu toții am auzit vechea zicală: „Un măr pe zi ține medicul la distanță.” Conform unui nou studiu, același lucru poate fi valabil și pentru avocado - cel puțin atunci când este vorba de scăderea nivelului de colesterol „rău”.

 

Studiul, realizat de cercetătorii de la Penn State University și publicat în Journal of Nutrition, sugerează că consumul unui avocado pe zi poate scădea nivelurile de lipoproteină cu densitate mică (LDL), tipul de colesterol considerat a fi „rău". de LDL se poate acumula în pereții vaselor de sânge, uneori provocând un accident vascular cerebral sau atac de cord, conform Clinicii Mayo.

Pe de altă parte, lipoproteina de înaltă densitate sau HDL este adesea considerată colesterol „bun", notează FoxNews

Pentru studiu, cercetătorii au recrutat 45 de adulți care erau fie supraponderali, fie obezi. În primele două săptămâni, participanții au mâncat o dietă care „imita o dietă americană normală", ceea ce le-a permis tuturor celor implicați „să înceapă studiul pe„ picior "nutrițional similar", potrivit unui comunicat de știri privind studiul.

Ulterior, participanții au fost separați la întâmplare în trei grupuri. Fiecare grup a urmat fie o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, o dietă cu grăsimi moderate, fie o dietă cu grăsimi moderate care a implicat și consumul unui avocado în fiecare zi.

Cinci săptămâni mai târziu, cei care au mâncat un avocado în fiecare zi „au avut niveluri semnificativ mai mici de colesterol LDL oxidat decât înainte de începerea studiului sau după finalizarea dietelor cu conținut scăzut și moderat de grăsimi", în comunicatul de presă. „Participanții au avut, de asemenea, un nivel mai ridicat de luteină, un antioxidant, după dieta avocado."

Cu alte cuvinte, cercetătorii au stabilit că avocado poate fi capabil să scadă particulele de LDL oxidate. Oxidarea poate afecta negativ organismul uman.

„Când vă gândiți la colesterolul rău, acesta este ambalat în particule LDL, care variază ca mărime. Au avut, de asemenea, mai multă luteină, care poate fi bioactivă care protejează LDL de la oxidare ", a declarat Penny Kris-Etherton, profesor de nutriție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel