Se știe că hipertensiunea arterială constituie unul dintre factorii care favorizează bolile cardiovasculare. În acest context, un studiu a arătat că pudra de usturoi are o acțiune cardioprotectoare.
Usturoiul scade colesterolul
Există o meta-analiză care confirmă acest lucru. Suplimentele cu usturoi ar putea avea un rol notabil în tratarea colesterolului ridicat.
Dar uleiul de măsline?
Cel mai dominant acid gras din uleiul de măsline este o grăsime mononesaturată numită acid oleic. Acesta din urmă reduce, conform unui studiu, inflamația. În plus, se spune că uleiul de măsline are activitate antioxidantă pentru combaterea radicalilor liberi.
1. Vindecă colonul
Uleiul de măsline este benefic pentru colon. Îmbunătățește sistemul de lucru al colonului și îmbunătățește permeabilitatea acestuia. Uleiul de măsline este excelent pentru ameliorarea constipației.
2. Piele, oase, păr și unghii mai puternice
Deoarece uleiul de măsline este eficient pentru aproape fiecare parte a corpului, este cel mai benefic pentru piele, oase, păr și unghii. Acesta joacă un rol excelent în repararea, înmuierea, hrănirea și hidratarea părului și a unghiilor deteriorate. Uleiul de măsline poate fi folosit ca mască pentru păr sau piele, dar funcționează cel mai bine atunci când este consumat intern.
3. Curăță ficatul
Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului, întrucât îndeplinește funcția esențială de curățare a întregului sistem intern. Uneori funcția se întrerupe și trebuie să treacă prin procesul de detoxifiere. Uleiul de măsline funcționează cel mai bine pentru detoxifierea ficatului. Pentru cele mai bune rezultate, amestecă două linguri de ulei de măsline cu 1/3 suc de lămâie într-un pahar și apoi consumă băutură pe stomacul gol.
4. Arde grăsimile
Un beneficiu care te-ar determina să consumi ulei de măsline pe stomacul gol este faptul că te ajută să scazi rapid în greutate. Uleiul de măsline este plin de acizi grași, care sunt practic o formă sănătoasă de grăsimi. Pentru un stil de viață mai sănătos, ar trebui să înlocuiești untul cu ulei de măsline.
Cum se pregătește rețeta
Ai nevoie de:
- un cățel de usturoi
- ¼ cană ulei de măsline extravirgin
Curăță cățelul de usturoi, apoi feliază-l. Într-o tigaie medie pune cățelul de usturoi tocat și uleiul de măsline. Încălzește-l ușor, fără să-l arzi. Pune totul într-un borcan de sticlă etanș, apoi lasă borcanul nedesfăcut până a doua zi.
Consumă acest amestec zilnic, dimineața, pe stomacul gol.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.