O lingură de ulei de măsline dimineața, pe stomacul gol. 10 beneficii uimitoare pentru sănătate

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Uleiul de măsline este încărcat cu acizi grași, vitamine și macro-nutrienți. Este un produs ușor accesibil, care poate face minuni pentru sănătate. Iată cele mai importante 10 motive pentru care să bei o lingură de ulei de măsline în fiecare dimineață pe stomacul gol. 

1. Vindecă colonul

Uleiul de măsline este benefic pentru colon. Îmbunătățește sistemul de lucru al colonului și îmbunătățește permeabilitatea acestuia. Uleiul de măsline este excelent pentru ameliorarea constipației.

2. Piele, oase, păr și unghii mai puternice

Deoarece uleiul de măsline este eficient pentru aproape fiecare parte a corpului, este cel mai benefic pentru piele, oase, păr și unghii. Acesta joacă un rol excelent în repararea, înmuierea, hrănirea și hidratarea părului și a unghiilor deteriorate. Uleiul de măsline poate fi folosit ca mască pentru păr sau piele, dar funcționează cel mai bine atunci când este consumat intern.

3. Curăță ficatul

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului, întrucât îndeplinește funcția esențială de curățare a întregului sistem intern. Uneori funcția se întrerupe și trebuie să treacă prin procesul de detoxifiere. Uleiul de măsline funcționează cel mai bine pentru detoxifierea ficatului. Pentru cele mai bune rezultate, amestecă două linguri de ulei de măsline cu 1/3 suc de lămâie într-un pahar și apoi consumă băutură pe stomacul gol.

4. Arde grăsimile

Un beneficiu care te-ar determina să consumi ulei de măsline pe stomacul gol este faptul că te ajută să scazi rapid în greutate. Uleiul de măsline este plin de acizi grași, care sunt practic o formă sănătoasă de grăsimi. Pentru un stil de viață mai sănătos, ar trebui să înlocuiești untul cu ulei de măsline.

5. Întărește sistemul imunitar

Uleiul de măsline funcționează excelent asupra sistemului imunitar, deoarece include o cantitate sănătoasă de acizi grași. Uleiul de măsline susține un sistem imunitar puternic. 

6. Protejează inima

Pentru o inimă sănătoasă, trebuie să fii cu ochii pe colesterol. Practic, există două tipuri de colesterol în corpul tău, unul trebuie crescut și altul trebuie scăzut. HDL este tipul bun de colesterol și trebuie crescut, iar pe de altă parte, LDL este tipul rău de colesterol și trebuie scăzut. HDL elimină LDL, astfel, pentru creșterea HDL, este recomandată dieta mediteraneană care să includă consumul de legume, fructe, cereale și ulei de măsline.

7. Reduce inflamația

Uleiul de măsline funcționează ca ibuprofenul pentru reducerea inflamației în orice parte a corpului. Potrivit unei cercetări, 3-4 linguri de ulei de măsline funcționează mai eficient decât o doză de 10% de ibuprofen. Uleiul de măsline este mai recomandat deoarece este un tratament natural și nu are efecte secundare.

8. Reglează nivelul zahărului din sânge

Uleiul de măsline are o mare calitate: reglează nivelul zahărului din sânge. Ar trebui consumat zilnic pe stomacul gol dimineața, în special pacienții cu diabet zaharat sau sistem cardiovascular nesănătos.

9. Protejează creierul

Uleiul de măsline este foarte benefic pentru creier, având un rol în prevenirea problemelor mentale precum Alzheimer. Ne stimulează amintirile și reduce riscul de boli mintale, cum ar fi depresia. Consumul zilnic de ulei de măsline pe stomacul gol crește instantaneu sănătatea mentală și fizică.

10. Promovează o vezică biliară sănătoasă

Consumul de ulei de măsline poate contribui la creșterea producției de sucuri pancreatice și bilă. Consumul de ulei de măsline, dimineața, pe stomacul gol, scade riscul de calculi biliari. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel