Vânzarea de țigări, interzisă în Beverly Hills. Terminatorul Arnold Schwarzenegger a făcut petiție

Dana Lascu |
Data publicării:
Arnold Schwarzenegger a făcut petiție ca excepție de la regulă să fie clubul lui favorit de țigări
Arnold Schwarzenegger a făcut petiție ca excepție de la regulă să fie clubul lui favorit de țigări

Vânzarea de țigări a fost interzisă în Beverly Hills, micuțul oraș unde își au reședința cele mai bogate vedete de la Hollywood, printr-o decizie a primăriei. Există, însă și excepții: hotelurilor și 3 cluburi de trabucuri (cigar lounges) după ce Arnold Schwarzenegger a făcut lobby pentru a-și proteja barul preferat!

Beverly Hills este primul oraș din SUA care interzice vânzarea de țigări, de fapt orice fel de produs din tutun, inclusiv cele electronice (cu excepția hotelurilor și a 3 cluburi de țigări). Este un oraș cu doar circa 35.000 de locuitori, care se întinde pe o suprafață de 14,7 km pătrați, fiind situat în vestul comitatului Los Angeles, statul California. Micuțul orășel e de fapt o suburbie între Los Angeles și West Hollywood, care este faimos de fapt pentru că aici își au reședința cele mai bogate vedete de la Hollywood.

Arnold Schwarzenegger, cunoscut fumător de trabucuri, a făcut personal o petiție la administrația orașului ca să-i scutească de la legea care interzice vânzarea de țigări salonul preferat, The Grand Havana. Alături de el petiția a fost semnată de sute de bogătași din zonă, notează DailyMail Online.

Vânzarea de țigări, interzisă... dar cu excepții

Consiliul municipal al Beverly Hills a votat, în unanimitate, pentru a elimina vânzările de țigări, țigarele, țigări electronice și alte produse din tutun, pe teritoriul orașului, începând cu anul 2021. Interdicția acoperă, printre altele, vânzările benzină și farmacii, magazinele alimentare de orice fel și bacaniile.

Beverly Hills este unul dintre cele mai bogate și mai exclusiviste orașe din SUA, cu aproximativ 35.000 de persoane din care aproximativ 80% sunt albi, și care au un venit mediu pe gospodărie de 199.045 de dolari pe an, comparativ cu doar 54.000 de dolari pe an în restul statului.

În mod firesc, în orășel există o mulțime de hoteluri și cluburi de țigări unde fumatul este permis, în ciuda faptului că fumatul în interior a fost interzis aproape peste tot în lumea civilizată.

Așa că nu e surprinzător că decizia administrației orașului de a interzice complet vânzarea de tutun s-a lovit de bogații amatori de trabucuri, din care face parte și faimosul Arnold Schwarzenegger, care a și fost de altfel guvernator al statului California.
Degeaba au argumentat autoritățile și reprezentanții ONG-urilor că fumatul duce la costuri prea mai de sănătate, până la urmă câteva excepții s-au făcut.

Turiștii și tabieturile, motiv de excepție de la regulă

În petiția pe care a trimis-o primăriei, și care i-a fost aprobată, Schwarzenegger a scris că „Grand Havana Room, al cărui membru sunt încă de la înființare, e casa mea prețioasă departe de casă. (...) Este de neconceput ca orașul să adopte o politică care ar duce în mod intenționat sau neintenționat la închiderea acestei instituții care definește caracterul".

De asemenea, hotelurile au făcut lobby pentru scutire de la interdicție pentru a a oferi turiștilor – adică clienților lor-, toate condițiile. Hotelierii au argumentat că clienții ar putea trimite un angajat al hotelului să le cumpere țigări – chiar dacă tot afară le vor fuma.

Nu în ultimul rând, proprietarii de stații de benzină s-au opus măsurii, spunând că le vizează în mod incorect afacerile și că i-ar putea forța să concedieze angajați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel