VILDAGLIPTINUM - prospect

DCMedical Team / 21 dec 2020 / 13:37
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

VILDAGLIPTINUM - prospect. Acțiune: antidiabetic oral; inhibă dipeptidil-peptidaza 4 (DPP-4) cu creşterea concentrației hormonilor de tip incretin GLP-1 („glucagon-like peptide 1", peptida de tipul glucagonului 1) şi GIP („glucose-dependent insulinotropic polypeptide", polipeptida insulinotropă dependentă de glucoză). Astfel, creşte sensibilitatea celulelor pancreatice beta şi alfa la glucoză, cu o secreţie îmbunătăţită de insulină, respectiv glucagon, adecvată glucozei.

 

 

VILDAGLIPTINUM - prospect

Denumire comercială: GALVUS

Forma: comprimate

Indicații: tratamentul diabetului zaharat de tip 2, în asociere cu metformină sau cu o sulfoniluree sau cu o tiazolidindionă, atunci când acestea singure nu sunt suficiente.

Contraindicații: hipersensibilitate.

Atenție: Nu trebuie utilizat la pacienţi cu diabet zaharat de tip 1 sau pentru tratamentul cetoacidozei diabetice. Nu se foloseşte în insuficiență hepatică sau insuficiență renală moderate şi severe, insuficiență cardiacă clasa NYHA III-IV. Nu se administrează în sarcină şi alăptare. Monitorizare hepatică.

Reacții adverse: hipoglicemie; tremor, cefalee, ameţeli; greaţă; oboseală; constipaţie; creştere în greutate; edeme periferice. Frecvenţa reacțiilor adverse depinde de asocierea cu un alt antidiabetic.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy