VILDAGLIPTINUM - prospect

DCMedical Team / 21 dec 2020 / 13:37
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

VILDAGLIPTINUM - prospect. Acțiune: antidiabetic oral; inhibă dipeptidil-peptidaza 4 (DPP-4) cu creşterea concentrației hormonilor de tip incretin GLP-1 („glucagon-like peptide 1", peptida de tipul glucagonului 1) şi GIP („glucose-dependent insulinotropic polypeptide", polipeptida insulinotropă dependentă de glucoză). Astfel, creşte sensibilitatea celulelor pancreatice beta şi alfa la glucoză, cu o secreţie îmbunătăţită de insulină, respectiv glucagon, adecvată glucozei.

 

 

VILDAGLIPTINUM - prospect

Denumire comercială: GALVUS

Forma: comprimate

Indicații: tratamentul diabetului zaharat de tip 2, în asociere cu metformină sau cu o sulfoniluree sau cu o tiazolidindionă, atunci când acestea singure nu sunt suficiente.

Contraindicații: hipersensibilitate.

Atenție: Nu trebuie utilizat la pacienţi cu diabet zaharat de tip 1 sau pentru tratamentul cetoacidozei diabetice. Nu se foloseşte în insuficiență hepatică sau insuficiență renală moderate şi severe, insuficiență cardiacă clasa NYHA III-IV. Nu se administrează în sarcină şi alăptare. Monitorizare hepatică.

Reacții adverse: hipoglicemie; tremor, cefalee, ameţeli; greaţă; oboseală; constipaţie; creştere în greutate; edeme periferice. Frecvenţa reacțiilor adverse depinde de asocierea cu un alt antidiabetic.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy