Virusul tip SARS, provenit din China: primul caz în Coreea de Sud

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Infecția este produsă de un virus
Infecția este produsă de un virus

Coreea de Sud a confirmat luni un prim caz de virus misterios din aceeaşi familie ca SARS (Sindrom respirator acut sever), care a apărut luna trecută în China, ceea ce alimentează îngrijorările în legătură cu răspândirea epidemiei.

Virusul misterios. Centrul coreean pentru controlul şi prevenirea bolilor (KCDC) a indicat că virusul a fost izolat la o femeie din China, în vârstă de 35 de ani, care a sosit cu avionul din oraşul Wuhan, o mare aglomeraţie urbană din centrul Chinei unde virusul şi-ar fi făcut apariţia. Ea s-a prezentat sâmbătă la un spital din Wuhan acuzând o răceală. După ce i s-a prescris medicaţie s-a îmbarcat, duminică, într-un zbor spre aeroportul Incheon din Coreea de Sud unde i s-au detectat simptomele. Femeia a fost plasată în carantină.

Natura afecţiunii sale a fost confirmată luni. Starea pacientei este stabilă, fiind în prezent tratată în condiţii de izolare la o unitate medicală din Incheon. "Ea urma să plece la Seul într-o călătorie cu ocazia Anului Nou Chinezesc", a precizat Jung Eun-kyeong, director al KCDC. Autorităţile încearcă să stabilească care au fost mişcările pacientei în timpul călătoriei pentru a afla dacă a intrat în contact cu alte persoane, inclusiv cu personalul navigant. "Pentru că a fost depistată foarte devreme, ea nu intrat în contact cu oamenii" pe aeroportul Incheon, a adăugat Jung Eun-kyeong, potrivit Agerpres.

China a anunţat luni al treilea deces din cauza acestui virus misterios apărut luna trecută, pe măsură ce epidemia s-a răspândit în nordul şi sudul ţării, cu câteva zile înainte de celebrarea Anului Nou Chinezesc. Bilanţul a depăşit 200 de cazuri diagnosticate, dintre care 170 de pacienţi sunt încă spitalizaţi. Nouă dintre ei sunt în stare critică, potrivit autorităţilor sanitare din oraşul Wuhan.

Tulpina incriminată este un nou tip de coronavirus, o familie care cuprinde un număr mare de virusuri. Acestea pot provoca boli uşoare la om (precum o răceală), dar şi probleme de sănătate mai grave, precum SARS. Foarte contagios, acest virus a cauzat decesul a circa 650 de persoane în China continentală şi în Hong Kong, în 2002-2003.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel