Vitamina D: Ce efecte are asupra femeilor în perioada menstruală

Vitamina D ar putea avea efecte benefice în perioada menstruală.  

Vitamina D este necesară pentru absorbția calciului și poate reduce inflamația. Reducerea inflamației poate ajuta la ameliorarea durerilor menstruale. 

Calciul și vitamina D pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor sindromului ovarelor polichistice (PCOS), potrivit unui studiu (link direct) din septembrie 2014, publicat în  Journal of Research in Medical Sciences. Când acești nutrienți au fost combinați cu metformină, ei au ajutat  ovulația și  au reglat menstruația. 

 

Deficitul de vitamina D a fost legat de mai multe tulburări menstruale diferite într-un  realizat pe 77 de studenți, din numărul de nutrienți

Un studiu (link direct) din noiembrie 2018, publicat în jurnalul medical Nutrients a legat deficitul de vitamina D de mai multe tulburîri menstruale. Studiul a arătat că este necesară o cercetare suplimentară pentru a înțelege relația de vitamina D și aceste tulburări pentru a determina impactul.

Mai mult, vitamina D poate ameliora durerea de spate și starea de spirit provocată de perioada menstruală,  potrivit unui studiu (link direct) din  2018, publicat în jurnalul medical  Gynecological Endocrinology. Crampele menstruale intense și simptomele sindromului premenstrual au fost, de asemenea, ameliorate. 

 

Principala cauză a deficienței de vitamina D este expunere insuficientă la lumina soarelui, dar vârsta, alimentația și unele afecțiuni, pot avea, de asemenea, o influență. 

 

Citește și:   Deficiența de vitamina D. 10 simptome ușor de depistat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel