Vitamina E reduce afectarea mușchiului inimii după un infarct

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Infarctul miocardic vine cu simptome destul de evidente
Infarctul miocardic vine cu simptome destul de evidente

Un studiu pre-clinic arată că o formă de vitamina E (alfa -TOH) previne deteriorarea mușchiului cardiac dacă este administrată după un infarct (atac de cord), încă din ambulanță, inainte de stentare, și după operație, în spital. 

Infarctul - atacul de cord - este o cauză principală a decesului la nivel mondial, motiv pentru care sunt căutate noi strategii de tratament. Din nefericire, daunele de lungă durată ale mușchiului cardiac nu sunt rare în urma unui astfel de eveniment.

Tratați cu vitamina E în ambulanță și după stentare

Publicat în Redox Biology, studiul pre-clinic aruncă o nouă lumină asupra potențialului terapiei acute cu alfa -TOH (vitamina E) la pacienții care prezintă infarct și poate oferi în final un tratament eficient cu costuri reduse.

„Unul dintre cei mai eficienți agenți anti-oxidanți și antiinflamatori este vitamina E și derivații săi", a spus profesorul Karlheinz Peter, directorul adjunct al Institutului Baker, Știința de bază și translațională din Australia și autorul principal al studiului.

„Regimul nostru de tratament reflectă condițiile clinice, în care pacienții ar putea primi prima lor doză de vitamina E în ambulanță sau la sosirea lor în secția de urgență, înainte de redeschiderea și stentarea vasului de sânge blocat și zilele următoare, în spital, înainte de externare."

„Următorul nostru pas este să testăm o formulare deja aprobată de Vitamina E la pacienții internați cu un atac de cord", a spus profesorul Peter.„Avem intenția de a demonstra că funcția inimii este păstrată folosind imagistica prin rezonanță magnetică sensibilă. Prin aceasta, sperăm să stabilim o terapie ieftină și eficientă pentru pacienții cu atac de cord".

Nu previnde, dar tratează

Cercetător nutriționist și specialist în vitamine de la Universitatea Jena din Germania, Dr. Maria Wallert a spus, interesant, că vitamina E a fost testată fără succes pentru prevenirea atacurilor de cord, dar nu a fost cercetată pentru tratarea efectelor infarctului.

„Deoarece nu există în prezent niciun medicament disponibil care să poată reduce pagubele cardiace cauzate de o exagerare a inflamației după redeschiderea unei artere coronare blocate, impactul potențial al descoperirii noastre asupra sănătății cardiovasculare ar fi semnificativ", a spus dr. Wallert.

Dozele de vitamina E folosite în studiul de față sunt aprobate pentru a fi sigure de către Comitetul Științific pentru Alimente al Comisiei Europene.

„Prezentăm prin acesta un design experimental care poate fi tradus în studiile umane, fără a fi preocupați de siguranța aplicațiilor de vitamina E", arată cercetătorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel