Vrei unghii puternice și sănătoase? 6 ingrediente din bucătărie îți sunt de ajutor

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vrei unghii puternice și sănătoase? Foto: Freepick @ atlascompan
Vrei unghii puternice și sănătoase? Foto: Freepick @ atlascompan

Vrei unghii puternice și sănătoase, mai ales că unghiile sunt un indicator al sănătății. Uneori unghiile nu sunt atât de puternice pe cât ne-am dori să fie. 

Vrei unghii puternice și sănătoase, înseamnă că ai nevoie de câteva produse din bucătărie, care îți sunt de mare ajutor. 

Folosește bicarbonat de sodiu, un produs eficient, care poate fi folosit și pentru a avea unghii puternice și sănătoase! Este un produs foarte util și extrem de ușor de aplicat.

Pentru asta aveți nevoie de:

- o cremă hidratantă;

- peroxid de hidrogen;

- 2 linguri de bicarbonat de sodiu.

Părul, mai sensibil toamna. De ce pierdem mai multe fire la schimbarea anotimpului

Mod de preparare:

- Se ia un castron și se adaugă peroxidul de hidrogen și 2 linguri de bicarbonat de sodiu.

- Se amestecă până se obține o pastă fără cocoloașe.

- Apoi, pune amestecul pe unghii și lasă-l să acționeze aproximativ 3 minute. După ce timpul a trecut, clătește cu apă din abundență. Pentru a maximiza rezultatul, aplică crema hidratantă.

Ridurile din jurul ochilor pot fi reduse cu o mască minune. Rezultatul, vizibil după două zile

Bicarbonatul de sodiu ajută la eliminarea culorii gălbui a unghiilor, îndepărtează petele, previne și combate infecțiile fungice. În general, face ca unghiile să crească mai sănătoase și mai puternice. Pentru un efect de durată, repetă procedura de trei ori pe săptămână, timp de trei luni.   

Vrei unghii puternice și sănătoase? Folosește miere, un produs care ajută la combaterea bacteriilor și infecțiilor. Acest produs te ajută să ai unghii și cuticule hidratate. Amestecă două linguri de miere cu câteva picături de zeamă de lămâie și apoi folosește pasta pentru a-ți masa unghiile. Lasă mască să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă.

Lămâia conține vitamina C, considerată substanța minune, când vine vorba despre unghii. Taie o felie dintr-o lămâie și freacă cu ea unghiile câteva minute. Repetă procedura cel puțin o dată pe zi. Clătește apoi cu apă caldă. Unghiile tale vor crește mai repede și vor deveni mai puternice.

Elimină pungile de sub ochi în 5 minute: iată câteva metode simple și eficiente

Uleiul de cocos conține vitamina E, care este o sursă excelentă de antioxidanți. Masează-ți zilnic unghiile cu ulei cald din nucă de cocos și vei vedea diferența. Uleiul de cocos favorizează creșterea unghiilor, care vor arăta mult mai sănătoase. 

Cojile de ouă sunt o sursă de calciu, benefică pentru întărirea unghiilor. Pisează cojile de ouă și amestecă rezultatul cu puțin ulei de măsline. Aplică pasta obținută pe unghii și las-o să acționeze câteva minute. Unghiile vor fi mai puternice. 

Vrei unghii puternice și sănătoase? Folosește ulei de măsline, care te ajută dacă unghiile se exfoliază. Acest ulei ajunge ușor în stratul interior al unghiilor și le hidratează în profunzime.

De asemenea, uleiul de măsline ajută la creșterea unghiilor. Încălzește puțin ulei de măsline și masează-ți ușor unghiile și cuticulele cinci minute. Acoperă mâinile cu mănuși și lasă uleiul să acționeze peste noapte. 

6 motive pentru care nu ți-e foame dimineața. Semnul pe care ți-l dă corpul

Petele de pe unghii, cauze și remedii. Ce se ascunde în spatele acestora

Multe persoane, bărbați și femei, se confruntă cu o problemă vizibilă pe suprafața unghiilor: mici pete albe. Apariția acestora este un semnal de alarmă cu privire la starea de sănătate, dar mai ales a alimentației dezechilibrate.

Medicul Eric Berg susține că se poate pune un diagnostic legat de deficiențele nutriționale printr-o simplă urmărire a aspectului unghiilor. Astfel, spune medicul, ”deficiența de zinc produce pete albe pe suprafața unghiei, însă în realitate nu este doar asta. Nu este vorba de o deficiență de zinc, ci de faptul că ați mâncat mulți carbohidrați, deoarece o dietă bogată în carbohidrați va epuiza zincul.

Să spunem, de exemplu, că acest mic punct în centrul unghiei și că ea are nevoie de șase luni pentru a crește, iar în centru știm că acum trei luni ați mâncat mulți carbohidrați. Probabil că acum trei luni ați fost la o petrecere aniversară și ați mâncat o prăjitură întreagă”, a explicat dr. Eric Berg într-o postare făcută pe contul său de socializare.

Care sunt sursele de carbohidrați buni. Dr. Pleșea: Sunt multe mituri legate de carbohidraţi, cum că toţi sunt răi

Unghiile fragile, lipsă de fier

”Următorul lucru este unghiile fragile, care de obicei reprezintă o deficiență de fier, dar, din nou, de ce aveți o deficiență de fier? Poate că nu consumați produse de origine animală, poate că aveți menstruații abundente sau, mai frecvent, consumați multe cereale, pâine sau paste cu un conținut ridicat de acid fitic, care blochează fierul”, a continuat medicul, adăugând că acestea pot să fie și semnul unei alimentații sărace în produse vegetale. 

De asemenea, mai spune acesta, dacă vârful unghiei este ridicată acest lucru indică probleme la nivelul ficatului, în timp ce dungile de-a lungul unghiilor pot indica probleme legate de glanda tiroidă, dar și o deficiență de vitamina B12 sau de fier.

Unghii cu gel sau ojă semipermanentă. Cătănaș: RISC foarte crescut de reacție alergică. Se UMFLĂ, își schimbă culoarea

Care este rolul zincului

Zincul se numără printre oligoelemente esențiale de care organismul are nevoie pentru o bună funcționare. Zincul se introduce în corp prin intermediul alimentației sau prin suplimente.

Zincul este necesar pentru funcționarea sistemului imunitar, creșterea și dezvoltarea organismului, sinteza ADN-ului, transcripția unor gene specifice, reacții enzimatice, sinteza proteinelor, vindecarea rănilor. Citeste mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel