Singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată. Își pierde proprietățile
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Ziua Mondială a Zâmbetului este aniversată anual, începând din 1999, în prima zi de vineri a lunii octombrie. Anul acesta este marcată azi pe 5 octombrie, când toţi oamenii...
Ziua Mondială a Zâmbetului a fost marcată pentru prima dată în 1999, în oraşul natal al lui Harvey Ball, artistul american care a creat „fața zâmbitoare” (smily face).
Aproape toți oamenii de pe planetă asociază mental starea de fericire, de optimism cu zâmbetul. Acest simplu gest are o putere fantastică asupra creierului nostru, schimbă doar în câteva secunde stări de supărare sau de depresie, consideră psihologul român Lenke Iuhos.
Zâmbetul conștient, natural, autentic
Zâmbetul este o expresie facială funcțională provocată de multe ori de un succes, de sentimentul de fericire, de creșterea interesului personal. Folosit la un nivel conștient, zâmbetul este o formă de comunicare a stării de bine.
„Să luăm ca exemplu situația trăită la un examen, la un interviu unde pot apărea și emoții cu o structură negativă, iar subiectul primit la examen stârnește un șir de zâmbete naturale. În câteva secunde, studentul se simte în zona lui de confort, iar datorită relaxării și a stării de bine generate de zâmbet, creierul va acționa pentru a da un randament ridicat. Astfel, este foarte important de conștientizat faptul că zâmbetul ne arată nu numai emoțiile noastre în afară, dar are și un efect asupra interiorului, ceea ce ne ajută să ne facem sau să ne provocăm plăcerea”, explică psihologul Lenke Iuhos.
Zâmbetul reduce stresul
În orice caz, descoperirile cercetărilor arată că zâmbind în timpul unei perioade de stres, acesta contribuie la reducerea răspunsului organismului la stres, indiferent dacă persoana se simte fericită sau nu. „Zâmbetul are capacitatea unică de a reduce aproape instantaneu cantitatea de hormoni de stres din organism, crește numărul de anticorpi împotriva infecțiilor îmbunătățind astfel rezistența la boala. Zâmbetul ajută, de asemenea, dacă nu există fericire reală în spatele acestuia”, spune psihologul.
Zâmbetul ne întărește inima
„Prin zâmbet, putem ajunge la râs, reacție pozitivă care ventilează corpul. Clipele de viață îmbogățite des cu zâmbete și râsete îmbunătățesc circulația sângelui, reduc riscul de atac de cord și alte probleme cardiovasculare".
Zâmbetul ne ajută să construim relații
„Zâmbetul îmbunătățește încrederea în sine și vă va face vesel. Zâmbetul creează endorfine, adică hormonul fericirii, și vă va face să vă simțiți bine. Zâmbetul apropie oamenii, ușurează comunicarea. De asemenea, dacă apelați la vânzătorul din magazin cu un zâmbet larg pe fața dvs., acesta va fi mai dispus să vă servească”, afirmă psihologul Lenke Iuhos.
Zâmbetul de complezență vs zâmbetul real
Zâmbetul din suflet poate fi panaceul mult căutat de toată lumea. Cum facem diferența dintre un zâmbet fals și unul real? Zâmbetul obișnuit, fără implicare sufletească se rezumă doar la folosirea mușchilor gurii, iar în cazul zâmbetului natural „mobilizăm” și mușchii din jurul gurii și ai ochilor (în colțul ochilor se formează riduri mici). Din moment ce nu putem mișca mușchii din jurul ochiului decât în acest fel, zâmbetul natural (conform neurologului francez Guillaume Duchenne) este în general considerat a fi expresia unei bucurii sincere.
„De regulă, zâmbetul natural este însoțit de un contact vizual, aproape simetric, astfel încât jumătate din acesta nu coboară sub cealaltă și buzele nu sunt încleiate. Zâmbetul cinstit presupune obiective loiale și este un semn că omul simpatizează cu persoana pe care o privește”, explică psihologul Lenke Iuhos.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.