Ziua Mondială a spălatului pe mâini, campanie în școlile din București

Dana Lascu |
Data publicării:
Spălarea mâinilor
Spălarea mâinilor

Luni, 15 octombrie, este Ziua Mondială a spălatului pe mâini. În școlile din București și anul acesta începe campania de educație intitulată „Sănătatea este în mâinile tale”, care se va încheia pe 15 decembrie.

În școlile din București și anul acesta începe campania de educație intitulată „Sănătatea este în mâinile tale", o campanie care începe luni, 15 octombrie, de Ziua Mondială a spălatului pe mâini, și va dura două luni. 

ca și în anii precedenți, mai mulți medici și asistente se vor duce în școlile bucureștene să-i învețe pe elevii din clasele mici cât de important este spălatul pe mâini, cum te speli corect pe mâini și câte boli pot fi prevenite cu această măsură banală de igienă personală.

O campanie pentru 120.000 de copilași

Campania „Sănătatea este în mâinile tale" se va derula timp de două luni, până pe 15 decembrie și se adresează tuturor copiilor din școlile gimnaziale și din grădinițele din Capitală. 

Conform Antena3, campania va începe în Școala „Petre Ghelmez" din sectorul 2 și în Școala Gimnazială 302 din sectorul 6, și în total, 120.000 de copilași vor avea acces la această informație. 

Din experiența noastră, să știți că elevii și preșcolarii nu prea se spală pe mâini. (...) Avem un sponsor pentru această campanie, care asigură gratuit săpunul lichid necesar. (...) Spălatul pe mâini trebuie să dureze minim 20 de secunde, ideal ar fi între 50 și 60 de secunde. De asemenea, trebuie început cu apă călduță, apoi punem o cantitate de săpun, de aproximativ 5 mililitri sau câte o linguriță, apoi ne spălălm. Și este foarte important ca spre sfârșitul acestui obicei să fie apa mai rece. Apoi este foarte important să ne ștergem pe mâini cu un prosop de unică folosință sau fiecare să aibă prosopul lui cu care se șterge pe mâini. (...) Apa, la final trebuie să fie un pic mai rece, pentru a înlătura toate urmele de săpun", a explicat Dr. Raluca Mihaela Cârstian, medic școlar, la postul TV citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel